Connect with us

technokrata

A Canon új lézeres faxberendezései

Laptop

A Canon új lézeres faxberendezései

Két új, nagysebességű lézeres faxberendezést mutatott be a Canon: a FAX-L220 jelű modell a Super G3 fax szabványnak is megfelelő lézeres másoló, a FAX-L295 pedig a Super G3 fax előírásnak is megfelelő lézeres másoló, amely lézernyomtatóként is alkalmazható.

A feszes munkatempójú üzleti vállalkozásokat megcélzó két készülék 33,6 kbps adatátvitelre képes: Super G3 fax-modemével oldalanként 3 másodperces sebességet ér el, a szokásosnál nagyobb méretű memóriának köszönhetően pedig vége a szorongásnak, hogy a papír éppen akkor fogy ki, amikor nem tartózkodunk a fax közelében. A nagyméretű iratokat gyorsan olvassa be – akár még faxfogadás közben is – és ezt utólag is képes elküldeni.
Mindkét berendezés a Canon ˝Mindent egyben˝ tartalmazó festékkazettájával működik, így gyorsan, tisztán, egyetlen művelet során cserélhető a fényérzékeny dob, a nyomóhenger és a tisztítóegység. A különlegesen magas színvonalú (UHQ – Ultra High Quality) képalkotási technológia tökéletes eredményeket biztosít diagramok és fényképek reprodukálásánál, a FAX-L295 pedig számítógéphez csatlakoztatva lézer-nyomtatóként is megállja a helyét.

Villámgyors és hatékony
A 33,6 kbps sebességű Super G3 modem által biztosított oldalanként 3 másodperces adatátvitel nemcsak a fax-küldés alatt a gép mellett töltött várakozási időt csökkenti, hanem az adatátviteli költségeket is. A gyakran hívott számokra egyetlen gombnyomással indíthatjuk útnak faxküldeményeinket az e célra szolgáló 15 gyorshívó nyomógomb egyikével. Az új számkereső (Dial Search) funkció lehetővé teszi, hogy egyszerű görgető-gombokkal szaladjunk végig növekvő sorrendben az előzőleg gyorstárcsázáshoz eltárolt akár 100 telefonszámon. A harminc-lapos automatikus dokumentumadagolóval (ADF) nagyméretű dokumentumokat is elküldhetünk egyetlen menetben anélkül, hogy több részre kellene bontanunk a munkát.

A ˝Mindent egyben˝ tartalmazó festékkazetta
Mindkét készüléket a Canon ˝Mindent egyben˝ tartalmazó nyomtatókazettájával építették. A nyomtatókazetta tartalmazza a lézeres nyomtató-berendezések három legalapvetőbb alkatrészét: a festéktartályt, a nyomtatóhengert és a tisztítóegységet.
Az új kazetta gyorsan, tisztán és egyszerűen cserélhető, behelyezésével kicserélődnek a kopásnak kitett központi alkatrészek – így lényegében egy vadonatúj faxberendezés kerül a felhasználó asztalára, amit a tiszta, éles nyomatok bizonyítanak a legékesebben. A különlegesen magas színvonalú (UHQ – Ultra High Quality) képalkotási technológia teszi lehetővé, hogy a fényképeket és az ábrákat tartalmazó szövegoldalak is kivételesen magas minőségben érjenek célba. Az átmeneteket a szürke 64 árnyalata érzékelteti és ez a különleges képsimítási funkcióval együtt – biztosítja, hogy az eszköz észlelje a színtömörség fokozatos változásait, melyeket élethűen a létrehozott tiszta és kontúros nyomatok bizonyítanak.

Fax, nyomtató és másoló egyetlen hatékony készülékben
A FAX-L295 USB-kábellel csatlakoztatható a számítógéphez, és 600 dpi felbontású, 6 oldal/perc sebességű lézernyomtatóként azonnal rendelkezésre áll. Mindkét eszköz igénybe vehető 600 dpi-s felbontású 6 másolat/perc sebességű másolóként, amely akár 99 példányban képes sokszorosítani egy eredeti dokumentumot.

Kisebb méret, kevesebb gond
A hagyományos berendezésektől eltérően – amelyek hátsó részén található a papírtálca – mind a FAX-L220, mind a FAX-L295 ˝U˝ alakban továbbítja a papírt, így az iratokat a készülék tetején érkeznek meg. Ez jelentős helymegtakarítást jelent, ami sokkal nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a készülék irodai elhelyezésekor.

Funkciók halmaza
A két új eszköz mindazokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket egy üzleti jellegű igénybevételre készült faxtól elvárunk. A késleltetett küldési funkcióval a felhasználók kiaknázhatják az alacsonyabb éjszakai telefon-tarifák előnyeit, a jelszavas védelem pedig a jogosulatlan küldeményeknek szab gátat. A közvetlen küldés szűrés funkció (direct mail prevention) megállítja a faxon érkező kéretlen küldeményeket, lekérdező funkció pedig távoli felhasználóknak továbbítja kérésre a lekérdezési listában szereplő dokumentumokat. Három nyomtatási üzemmódból (alap, finom és különösen finom) választhatunk, így a kimenet minősége mindig olyan tiszta és éles, mintha közvetlenül a számítógépről nyomtattuk volna. A csak egyetlen telefonvonallal rendelkező otthoni irodákban a FAX/TEL hívásszétválogatónak vesszük jó hasznát, amely a faxokat automatikusan fogadja és csak a beszédhívásokat hagyja továbbcsörögni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp