Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netért: nyílt levél a parlamenti képviselőknek

Laptop

Netért: nyílt levél a parlamenti képviselőknek

A Netért nyílt levelet írt az új Elektronikus Hírközlési Törvényről szavazó parlamenti képviselőknek.

A képviselők által megszavazandó új Elektronikus Hírközlési Törvény (EHT) hosszú időre meghatározza a magyarországi információs társadalom alakulását. Hazánk jelenleg nemcsak az EU átlagához képest, de a csatlakozó országok közt is elmaradottnak számít a magas távközlési árak, a nem létező piaci verseny és az alacsony Internet-penetráció miatt.

Ennek tükrében a Netért Egyesület kiemelt figyelemmel követi az új Elektronikus Hírközlési Törvénnyel kapcsolatos információkat és sajtóhíreket.

A magyarországi internetezők és a NETÉRT Egyesület hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat az új EHT-val szemben:

1) Az Európai Unió összes követelményének, ajánlásának és szokásának megfelelő törvény megalkotása, eurokonform verseny megalapozása az Internet-piacon. (Például a törvény utaljon az EU ajánlására a 25 eurós modemes, korlátlan idejű hozzáférésről.)

2) Az Internet távközlési tarifák tekintetében: telefonvonalon elérhető árú Internet elérés biztosítása az ország teljes területén, a szolgáltatók számára kötelező átalánydíjas és költségek alapján számított távközlési díjat. (Például a fejlett országok kötelező összekapcsolási referencia gyakorlatának vagy a FRIACO-modell alkalmazásával.)

3) Az ingyenes Internet-szolgáltatók fennmaradásának biztosítása. (Például a díjmegosztás által).

4) Az Internet-penetráció bővülését segítő versenykörnyezet támogatása. (Például alternatív szolgáltató választás lehetősége.)

5) A törvény érezhető hatásainak jelentkezéséig biztosítsa a fogyasztók központi támogatását. (Például meglévő 15-40 és 100 órás modemes államilag támogatott csomagok által).

6) Hatékony előfizetői érdekvédelem a Nemzeti Hírközlési Hatóság által.

7) Az alternatív távközlési- és Internet-technológiák támogatása, a szektorsemleges állami támogatás lehetőségének megteremtését. (Például a független távközlési szolgáltatók, a kábeles elérés és a WIFI (drótnélküli) technológiák támogatását.)

Ezért a Netért felkéri a Magyar Országgyűlés képviselőit és a politikai pártokat, hogy csak olyan törvényt legitimáljanak, amely maradéktalanul megfelel a fenti szempontoknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés