Connect with us

technokrata

Éles teszten a CompuWorx fejlesztésű diákigazolvány

Laptop

Éles teszten a CompuWorx fejlesztésű diákigazolvány

A CompuWorx Informatikai Rt. által kifejlesztett chipkártya összetett funkciók kiszolgálására is alkalmas.

Újabb állomásához érkezett a diákigazolvány chipkártya kísérleti program, amely a Szegedi Tudományegyetemen szeptember óta tart. A CompuWorx Informatikai Rt. által kifejlesztett chipkártya legújabb funkciójának segítségével november 14-én, 13:30-kor a szegedi busz-pályaudvaron sor kerül az első menetrendszerű autóbuszos utazásra, melyhez az egyetem rektora és a Tisza Volán Rt. vezérigazgatója mellett Magyar Bálint oktatási miniszter is csatlakozik.

Az évek óta forgalomban lévő diákigazolvány új, „elektronikus pénztárca” elnevezésű funkcióját is Magyar Bálint oktatási miniszter próbálhatta ki elsőként még a nyáron. A CompuWorx által kifejlesztett chipkártya segítségével jelenleg fénymásolók, kávé- és üdítő-automaták szolgáltatásait vehetik igénybe a diákigazolvánnyal rendelkezők. Ám a kártya ennél jóval több és összetettebb funkció kiszolgálására alkalmas.

Amennyiben az új megoldások kiállják a hallgatók és az egyetemi politika próbáját, a következő tanévtől a CompuWorx által szállított eszközök és szoftverek segítségével az ország összes felsőoktatási intézményében elérhetőek lesznek a diákigazolványhoz kapcsolódó elektronikus szolgáltatások.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp