Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-világi beszélgetések.hu

Laptop

E-világi beszélgetések.hu

Információs társadalom. Mítoszok, ellenérzések és tagadhatatlan fejlődés. A társadalom minden rétegét érintő új lehetőségek, amelyek azonban új hátrányokat is teremtenek. A korlátok nélküli kapcsolatteremtés embert felszabadító, sosem tapasztalt szabadsága és a lemaradás új dimenziói.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Tudomány Napi rendezvénysorozata keretében mutatták be az E-világi beszélgetések.hu című interjúkötetet, mely napjaink egyik legfontosabb kihívásával – az információs társadalom kialakításának és kialakulásának kérdéseivel foglalkozik.

A könyvet Detrekői Ákos, a BME rektora, Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Lajtha György egyetemi tanár mutatta be.

Tíz emberrel készült interjúsorozatot tartalmaz a könyv. A sorrend a tisztelet okán született. A legfiatalabbal kezdődik és a legtapasztaltabb interjúalany gondolataival záródik.

Ők tízen tevékenyen részt vállaltak és vállalnak abban, hogy Magyarország hatékonyan és a hátrányok leküzdésének képességével váljon az „e-világ” részévé. A Tahi Baráti Kör tagjai, ahogy magukat nevezik, bár különböző utakat jártak be, mindannyian tudták és érezték, hogy a szakmai kérdésekre csak akkor adhatnak megközelítően jó választ, ha e kérdéseket nem vonatkoztatják el a környező világtól, ha az általuk megálmodott tudásalapú társadalom kulcsfigurájaként az embert tartják számon.

A szakmai – baráti eszmecserék során gondolati közösséget vállaltak számos kérdésben, és e közös gondolatok indukálták e könyv megszületését. Az interjúk olvasása során kibontakozik a tudásalapú társadalom kialakításának számos problémával tarkított folyamata, a megértés és a megértetés kínjai, a „Nagy Kaland”, amelyet a technika fejlődése jelent az emberiség számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés