Connect with us

technokrata

Bejelentették a Delphi 8-at

Laptop

Bejelentették a Delphi 8-at

A Borland bejelentette a Delphi 8 for the Microsoft .NET Framework megjelenését. A Delphi ezen új kiadásának célja, hogy lehetővé tegye a fejlesztők számára .NET-es alkalmazások készítését, valamint a meglévő Win32 Delphi alkalmazások migrációját .NET-re.

„A Win32 természetes utódjaként a Microsoft úgy tekint a .NET keretrendszerre, mint a Windows platform jövőjére.” – közölték a Microsoftnál – „A Delphi fejlesztői azóta a Windows fejlesztés élvonalába tartoznak, amióta a Borland 1995-ben bevezette az első Delphi terméket. Most a Delphi 8-cal a Borland egyértelmű utat mutat a Delphi fejlesztés jövője számára, és ugyanakkor lehetővé teszi a .NET keretrendszerre történő egyszerű migrációt.”

A Delphi fejlesztői környezet legújabb kiadása teljes támogatást kínál minden .NET szabványra. A fejlesztők immáron a meglévő Delphi szaktudásuk és keretrendszerük alapján készíthetnek valódi .NET alkalmazásokat. A fejlesztők ezen felül a Delphi alkalmazások forráskódjába és az ezekkel kapcsolatos szaktudásba fektetett munka nagy részét is újra felhasználhatják, leegyszerűsítve a Windows alkalmazások .NET keretrendszerre történő migrációját.

Funkciók és előnyök

A Delphi 8 for the Microsoft .NET Framework célja, hogy a következőket tegye lehetővé:
– Funkciógazdag és megbízható alkalmazások gyors fejlesztése az alábbiakkal:
­. ASP.NET Web Forms & XML Web Services robusztus Web-es fejlesztéshez
. Win Forms és VCL Controls, és több száz integrált osztály és vezérlő
. ADO.NET és Borland Data Provider (BDP) a nagyteljesítményű adatbázis alkalmazásokhoz
. Borland Enterprise Core Objects (ECO), amely lehetővé teszi a gyorsított tervezésközpontú fejlesztést.

– A Delphi fejlesztők az alábbiaknak köszönhetően kihasználhatják a meglévő Delphi szaktudást és eszközöket, amikor áttérnek a .NET keretrendszerre:
­. ismerős Delphi nyelvszintaktika, amely segít az egyszerűbb tanulásban
. VCL for .NET vezérlők, amelyek visszafelé kompatibilisek a meglévő Delphi forráskóddal és együttműködnek a .NET keretrendszerrel
­. olyan adatbázis technológiák, amelyek segítenek az adatbázis alkalmazások .NET keretrendszerre történő migrációjában

– A fejlesztőcsapatok az alábbiak által a .NET keretrendszerrel bővíthetik Delphi befektetéseiket:
. komponensek és forráskód megosztása a .NET keretrendszer több mint 20 nyelve között
­. egyre nagyobb versenyelőnyt jelent a következő generációs Windows platformra történő azonnali fejlesztés
. a Delphi alapú termékek .NET keretrendszerre történő migrációjával kiegészíti azok megbízhatóságát, biztonságát, együttműködési és egyéb funkcióit.

Ár és megjelenés

A Delphi 8 for the Microsoft .NET Framework 2003 decemberben jelenik meg a Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Windows XP Professional, Windows 2000 Professional és Windows 2000 Server rendszerekre.

A Delphi 8 három kiadásban jelenik meg: a Delphi Architect Edition szolgálja a modell alapú alkalmazástervezést és fejlesztést, a Delphi Enterprise Edition az ADO.NET segítségével vállalati szintű adatbázis alkalmazásokat fejlesztő csapatokat célozza meg, a Delphi Professional Edition pedig olyan fejlesztők számára ideális, akik Web és GUI alkalmazásokat készítenek a .NET keretrendszerre.

A Gartner Group iparági elemző cég szerint 2004 közepére a legtöbb fővonalba tartozó alkalmazásfejlesztő szervezet komoly erőfeszítésekbe kell, hogy kezdjen azokon a már meglévő Win32 és Component Object Model (COM, komponens objektum modell) alkalmazások Microsoft .NET alá történő migrációja területén, amelyeket a várakozások szerint 2007-nél tovább kívánnak használni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle