Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon: az irodai kommunikáció forradalmasítása

Laptop

Canon: az irodai kommunikáció forradalmasítása

A Canon MEAP nyílt szabványokon alapuló szoftver-fejlesztési platform, melynek piaci bevezetésével az irodai kommunikáció forradalmasítása a cél.

A Canon MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform – Többfunkciós Beágyazott Alkalmazási Platform) egy JAVA-alapú fejlesztési platform, amely lehetővé teszi több — hagyományosan külső hardveren elhelyezkedő — alkalmazás beágyazását és futtatását az MFP eszközben (nyomtatóban/másolóban). Ezek az alkalmazások felhasználják az eszköz alapvető nyomtatási, képolvasási és faxkezelési funkcióit, miközben a MEAP az alkalmazások számára biztosítja a rugalmasságot a felhasználói felület eléréséhez és egyedi kialakításához. Az Európában már bemutatott beágyazott alkalmazások között szerepelnek a fejlett dokumentum-elosztási és dokumentum-nyilvántartási megoldások, amelyekhez korábban a vevőnek külön hardvert kellett vásárolnia, ami újabb kiadással járt, és az értékes irodai tér lefoglalását jelentette.

A MEAP a Canon, valamint a cég vásárlói és a külső fejlesztők számára is lehetőséget kínál új, egyedi vagy testre szabott üzleti alkalmazások fejlesztésére. Ennek a körnek, valamint a MEAP alkalmazások fejlesztésének támogatására a Canon Europe forgalomba hozza a MEAP szoftverfejlesztő készletet is (SDK), amely lehetővé teszi a Canon és a külső Java fejlesztők számára, hogy erőfeszítéseik és tapasztalataik egyesítésével meghatározzák és kifejlesszék az európai üzleti igényeket támogató MEAP alkalmazásokat.

A Canon Europe bemutatott például egy alkalmazást, amellyel az MFP felhasználói interfész egyedi módon alakítható ki és a felhasználóknak csak a számukra fontos funkcionalitást jeleníti meg. Egy kiemelt helyen működő másolószalon ezt oly módon használhatja saját márkanevének támogatására, hogy minden többfunkciós terméke egységes kialakítást mutat az egész országban, és hogy egyszerűsíti azok használatát az alkalmi felhasználók és képzetlen kezelők számára. A Canon számos egyéb egyedi alkalmazást is bemutatott, amelyek révén a többfunkciós termékek testre szabott nyomtatványokat (például kérelmeket és automatikus értékesítési jelentéseket) készíthetnek, ily módon lehetővé téve a végfelhasználó számára, hogy kizárólag a számukra fontos dokumentumokat hívják le, ily módon is egyszerűsítve az adatok rögzítésének és visszakeresésének folyamatát.

Az MEAP-pal rendelkező termékek szeptembertől vásárolhatóak meg. Négy új multifunkciós Canon berendezés tartalmazza a technológiát: az iR2220i (22ppm), az iR3320i (33ppm), az iR5020i (50ppm), valamint az iR6020i (60ppm). A Canon tervei között szerepel az is, hogy a MEAP-ot termék-portfoliója további részére is kiterjeszti az elkövetkező hónapokban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés