Connect with us

technokrata

Az EU Miniszterek Tanácsának elnöke teljes támogatásáról biztosította az IHM-et

Laptop

Az EU Miniszterek Tanácsának elnöke teljes támogatásáról biztosította az IHM-et

Az EU Miniszterek Tanácsának elnöke kiemelte Magyarország dinamikus elkötelezettségét az Információs Társadalom fejlesztése iránt.

November 10-én hétfőn Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter megbeszélést folytatott az EU Miniszterek Tanácsa elnökével, Maurizio Gaspari olasz hírközlési miniszterrel. A Tanács elnöke a 2004. májusában az Európai Unió tagjává váló államok sorában elsőként Magyarországot kereste fel.

A megbeszélésen az EU Miniszterek Tanácsának elnöke kiemelte Magyarország dinamikus elkötelezettségét az Információs Társadalom fejlesztése iránt és hangsúlyozta az új elektronikus hírközlési törvény jelentőségét, utalva annak az EU direktíváknak való megfelelésére, valamint a piaci versenyre és a szolgáltatási minőségre gyakorolt kedvező hatására.

A magyarországi eredmények sorában Gaspari miniszter úr hangsúlyozta az Internet-penetráció növekedési ütemét, különös tekintettel a szélessáv használatának kedvező arányára. Magyarországon ugyanis az Internet előfizetések számának mintegy 60%-os gyarapodása mellett a szélessávú kapcsolattal rendelkező háztartások aránya nem marad el az EU átlagától. Ez elsősorban a 2002-2003-ban jelentősen felgyorsult belső migrációs (dial upról váltás a szélessávra) folyamatnak tulajdonítható.


  2002 2003 Változás
Internet-előfizetések 384.218 617.080 +60%
Ebből szélessávú 56.488 233.851 +315%

A megbeszélésen hangsúlyt kapott még a magyar-olasz üzleti kapcsolatok élénkítése, valamint említésre került a 2004. február 26-27-én Budapesten megrendezésre kerülő eEurope miniszteri konferencia. A megbeszélés napirendjén szerepelt még a digitális televíziózás és az üzleti együttműködési lehetőségek felmérése.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp