Connect with us

technokrata

DSC-U40 – vadonatúj, karcsú Sony Cyber-shot U digitális fényképezőgép

Laptop

DSC-U40 – vadonatúj, karcsú Sony Cyber-shot U digitális fényképezőgép

A Sony Europe novemberben mutatta be a nagyközönségnek a Cyber-shot U termékcsaládja legújabb tagját, a Cyber-shot DSC-U40-t.

Az elődjénél 10 százalékkal karcsúbb, egyedülálló stílussal rendelkező, zsebben hordható Sony modell 2004. januárjában kerül Európában a boltokba, és három színváltozatban lesz kapható.

A Cyber-shot U40 egyszerűen használható és temérdek szolgáltatást nyújt. A lencsevédő elcsúsztatásával a fényképezőgép egy másodpercen belül alkalmas egy 2 megapixel felbontású kép elkészítésére. A képek megkomponálásához és ellenőrzéséhez a Cyber-shot DSC-U40 kiváló minőségű, 1 colos hibrid LCD kijelzőt állít csatasorba. A hibrid kijelző különleges képalkotó eljárás alkalmazása lehetővé teszi, hogy nagyon világos kültéri fényviszonyok – pl. tengerparton vagy a sípályán – és alacsonyabb megvilágítás mellett is egyaránt tiszta és éles maradjon a kép.

A fokozott kényelem érdekében a DSC-U40 öt választható ˝helyszín üzemmóddal˝ rendelkezik, amelyekkel a készülék automatikusan felkészíthető a fényképezési viszonyokra: az előre tárolt beállítások az ˝éjszakai˝; ˝aktív szabadidő˝; ˝lágy portré˝; ˝reflektorfény˝ és ˝színes táj˝.

A korábbi modellek felszereltségéhez képest a DSC-U40 most egy 5 lépcsős fehéregyensúly beállítási lehetőséggel bővült, így a legkülönfélébb fényviszonyok között is tökéletes képeket lehet készíteni. A fényképezőgép ez eddiginél nagyobb teljesítményű sorozatfelvétel üzemmóddal rendelkezik, ami gyors egymásutánban 10 VGA felbontású képet vagy 2 magas minőségű, ténylegesen 2 Megapixel felbontású képet készít. A mellékelt két nagy teljesítményű akkumulátor elegendő energiát biztosít a fényképezőgép számára a tökéletes képek elkészítéséhez.

A Cyber-shot DSC-U40, a Sony MPEG Movie EX technológia segítségével hang nélküli videofelvétel készítésére is alkalmas, a felvétel hosszának pedig csak a behelyezett Memory Stick Duo vagy Memory Stick PRO Duo tárolókapacitása szab határt.

A fényképek és a mozgóképek tárolása Memory Stick Duo kártyán történik, így lehetővé válik a képek átvitele más, Memory Stick kompatibilis termékbe is pl. TV készülékbe, telefonba és számítógépre. Mivel a Memory Stick Duo sokkal kisebb méretű, mint a hagyományos méretű Memory Stick, a DSC-U40 tartozékai között megtalálható egy Memory Stick adapter is, ami lehetővé teszi a készülékkel készített és Memory Stick Duo-n tárolt tartalom lejátszását, hagyományos Memory Stick meghajtóval rendelkező eszközökön is.

A Cyber-shot DSC-U40 PictBridge kompatibilis, ami azt jelenti, hogy a képek közvetlenül a fényképezőgépből nyomtathatóak ki. A kijelző alkalmas a fénykép kiválasztására és a mellékelt USB kábelen át, közvetlenül egy PictBridge kompatibilis nyomtatóra lehet küldeni azokat anélkül, hogy szükség lenne számítógépre.

DSC-U40-hez képátviteli szoftvert is tartozik. A készülék feszültségellátását is biztosító USB csatlakoztatás kialakítását követően ez a szoftver automatikusan átmásolja a képeket egy PC-re, ahol szerkeszthető és e-mail-ben továbbküldhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp