Connect with us

technokrata

Canon LV-7555: kategóriájában a legnagyobb fényerejű multimédiás vetítő

Laptop

Canon LV-7555: kategóriájában a legnagyobb fényerejű multimédiás vetítő

A Canon bemutatta a multimédiás vetítők ˝zászlóshajójának˝ szánt új modelljét, az LV-7555 jelű projektort.

Az új készülék 4600 ANSI lumenes fényerejével és cserélhető objektíves kialakításával kategóriájában vezető helyet foglal el, így ideális választás a nagyobb helyiségekben megtartott bemutatókhoz.

Bármilyen méretű teremről legyen szó (kezdve a legkisebb tárgyalóteremtől egészen a hatalmas méretű színházi előadóteremig) a cserélhető objektívek minden esetben tökéletesen élvezhető képet biztosítanak. A továbbfejlesztett csatlakoztatási felületek lehetővé teszik, hogy a vetítő gyakorlatilag bármilyen multimédiás rendszerhez vagy eszközhöz illeszthető, a külön beszerezhető szett pedig a hálózati kapcsolatot is garantálja. Az új, progresszív letapogatást segítő áramkörök az LV-7555 elődjéhez képest (LV-7545) magasabb képminőséget biztosítanak.

˝A Canon célja az volt, hogy a precíziós optikai elemek egyedi kombinációját és a félvezetőgyártásban szerzett tapasztalatát ötvözve egyedülálló minőségű képet és igen rugalmas kezelhetőséget biztosítson. Az LV-7555 olyan minőségi szintet képvisel, amelyhez viszonyítani fogják a jövő minden egyéb más vetítőinek teljesítményét˝ – mondta Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója.

Turbo Bright System
Azokban a helyzetekben, amikor a terem megvilágításának kikapcsolására nincs mód, azonban a fényviszonyokhoz mérten nagyobb fényerőre van szükség, a Canon Turbo Bright System rendszere képes a fényerőt 4000 ANSI lumenről 4600-ra növelni. Ez tisztán olvasható és élvezhető képet eredményez, még igen világos termekben is. A képminőséget tovább fokozza, hogy a vetítő valós XGA felbontása mellett 900:1 arányú kontrasztot biztosít. Gyengén megvilágított vagy elsötétített szobákban gyakran előfordul, hogy azok a felületek, amelyeknek a vetített képen szurokfeketének kellene lenniük, világosszürke árnyalatot kapnak, ha a lámpa túl fényes. Az ˝Auto Image Mode˝ üzemmód a környező fényviszonyok mérésével és a lámpa fénykibocsátásának hozzáigazításával automatikusan ellensúlyozza ezt a hatást. Ennek eredménye az automatikusan kiegyensúlyozott fényesség még változó körülmények között is.

Színházteremben vagy vállalati nagytárgyalóban
A vetítőhöz négyféle objektív kapható, amelyekkel bármilyen tér- és fényviszonyok mellett hibátlan látvány garantálható. Ezek közé tartozik az ultra nagy fókusszal ellátott zoom objektív, a nagy fókusszal ellátott zoom objektív, az ultra nagy látószögű és a nagy látószögű objektív, melyek a bajonettzár alapú rögzítő-szerkezetüknek köszönhetően igen könnyen cserélhetőek. Ezek az objektívek gondoskodnak arról is, hogy a vetített kép tökéletes színhűség mellett mindig kristálytiszta, éles és briliáns színekkel teli legyen.

Progresszív letapogatással az egyenletes tiszta képekért
A legújabb áramkörök alkalmazása minimálisra csökkentette a képremegést, az átlós vonalak, feliratok pedig még tisztábban kivehetők mivel a váltott soros képjeleket a készülék progresszív jelekké alakítja át. Míg a váltott soros elvet alkalmazó rendszer két mező ˝összeolvasztásából˝ állít elő egy képet, addig az LV-7555 a teljes képet felülről-lefelé soronként rajzolja meg. Az LV-7555 igen magas pontossággal képes vetíteni a High Vision (1080i) jeleket is, mely jelet lehetetlen azon vetítőknek kezelni, amelyek hagyományos IP konverziót alkalmaznak.

Sokféle beállítás az elsőrangú vetített képekért
Az LV-7555 támogatja a legtöbb adat, videó és filmformátumot beleértve a High Definition TV formátumot is. Az adatvetítést állíthatjuk normálra, nagykontrasztúra (így a grafikonok és a fényképek élesebbek) és egyénire. A videóvetítés beállítása lehet normál, mozi (filmnézéshez elsötétített szobában) és egyéni. Egyéni üzemmódban mind az adat-, mind a videóvetítéshez egy egész sor beállítást végezhetünk el, hogy a képet szükség esetén az adott helyzetnek megfelelőre igazíthassuk.

Korlátlan csatlakoztathatóság
Az LV-7555-öt úgy tervezték, hogy bármilyen multimédiás eszközzel összekapcsolható legyen. A MultiScan üzemmódban a rendszer automatikusan kiválasztja a videó és számítógépes jelnek megfelelő legoptimálisabb beállításokat. A vetítőbe beépítették az igen népszerű SCART-felületet is, amely lehetővé teszi a DVD és egyéb eszközök csatlakoztatását.

A szöveg vetítésénél tapasztalható remegést, elkenődött vonalakat, ˝szellemképes látványt˝ és színezési problémákat a (HDCP-vel is kompatibilis) DVI-I csatlakoztatás szünteti meg, amely a teljesen digitális, konvertálás nélküli kapcsolatról gondoskodik. Nagyfelbontású DVD- és HDTV-vetítéshez komponens videójel-alapú csatlakoztatás is rendelkezésre áll.
Az SBNC kimenet az igen hosszú kábeles kapcsolatnak biztosít megbízható összeköttetést. Számos videójelet fogadó csatlakozót is beépítettek: az S-Video, a Kompozit és Komponens videojel-csatlakozók támogatják az igen jó minőségű képvetítést (DVD, HDTV). Ezen kívül az RGB kimeneti csatlakozón keresztül külső monitor is illeszthető a vetítőhöz.

Csendes üzemmód – diszkréten a háttérben
Az új csendes üzemmódnál az alacsony zajszint elsőbbséget élvez a fényerővel szemben. A lámpa fénykibocsátásának korlátozásával lehetővé teszi a ventillátorzaj 35 dB-re csökkentését, így kivételesen halk lehet a készülék működtetése.

Trapéztorzítás-korrekció és mennyezeti felfüggesztés
Az elektromosan vezérelhető optikai tengelymozgatással a vetített kép a függőleges tengely mentén egyetlen gombnyomással igazítható a vászonhoz – kiküszöbölve ezzel az idáig ˝jól ismert gyakorlatot˝, amikoris a vetített kép megemeléséhez vastagabb tárgyakat csúsztattunk a vetítő alá, csak azért, hogy a kép megfelelő pozícióba kerüljön. Egy másik funkcióval a függőleges és vízszintes trapézkorrekció (+/-40 fok), valamint az oldalirányból történő vetítéskor fellépő oldalirányi torzítás korrekciója (+/-10 fok) végezhető el. A vetítő a mennyezetre is felszerelhető, vagy akár a vászon hátoldalára is képes vetíteni a fordított képletapogatási funkciónak köszönhetően.

Saját logó használata a biztonság érdekében
Az LV-7555 modell úgy is beállítható, hogy egy tetszőlegesen kiválasztott vállalati emblémát (logót) vetítsen bekapcsoláskor. Ezzel nemcsak bemutatóinkat tehetjük hatásosabbá, hanem a jogosulatlan használatot is megnehezíthetjük.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp