Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftverbevallás november 30-áig!

Laptop

Szoftverbevallás november 30-áig!

A BSA Szoftverbevallás elnevezésű kampányát november elseje és 30-a közötti időszakra hirdette meg, amelynek keretében a kis és középes vállalkozások segítséget és eszközöket kapnak a szoftvergazdálkodási gyakorlatuk kialakításához.

2003. november 30-áig tart Szoftverbevallás néven a BSA (Business Software Alliance) Magyarország országos kampánya, amelynek keretében a szervezet segítséget kíván nyújtani a kis és középes méretű vállalkozásoknak a megfelelő szoftverkezelési gyakorlat kialakításában és az illegális szoftverhasználatból adódó jogi és pénzügyi kockázatok csökkentésében.

A kampány keretében a kis és középes vállalkozások segítséget és eszközöket kapnak a szoftvergazdálkodási gyakorlatuk kialakításához, annak érdekében, hogy tudatosuljon az üzleti szoftverek üzleti célú felhasználóiban a szoftverek jogtisztaságának fontossága. Ezt a célt szolgálja az online, illetve postai úton beküldhető szoftverbevallás, mely jó alkalom az üzleti szféra szereplői számára, hogy megteremtsék szoftvereik hatékony nyilvántartási rendszerét.

A kampány hosszú távú célkitűzése a szoftvergazdálkodás és –nyilvántartás – mint üzleti folyamat – fontosságának és előnyeinek megismertetése az üzleti szoftverfelhasználókkal. A Szoftverbevallást beküldő gazdasági társaságok részére a BSA Magyarország megküldi a BSA Szoftvertanúsítványt, mely igazolja, hogy az adott szervezet elvégezte a 2003. évi Szoftverbevallással kapcsolatos teendőit.

“A Szoftverbevallás kampánnyal az a célunk – ahogy ezt a kampány névválasztása is mutatja -, hogy a vállalkozások számára a szoftvergazdálkodás ugyanolyan rendszeres és tudatos tevékenység legyen, mint egyéb más vállalati eszköz nyilvántartása és ellenőrzése.” – mondta dr. Ormós Zoltán, a BSA jogi képviselője.

A BSA Magyarország felvilágosító munkájának fontos részét képezi a Szoftverbevallás kampány. “Tavaly hazánkban az üzleti szoftverek 45 százaléka volt illegális. Reméljük, hogy ez a kampány is hozzájárul, hogy Magyarország rövid időn belül elérje az Európai Unió jelenlegi 38 százalékos szoftverillegalitási mutatóját.” – fűzte hozzá Sebők Erzsébet, a szervezet főtitkára.

A BSA Magyarország országszerte több tízezer vállalkozás és regisztrált könyvelő számára küld névre szóló levelet, amelyben tájékoztatja őket a Szoftverbevallás kampány indulásáról és feltételeiről.

A BSA által meghatározott megfelelő szoftvernyilvántartás négy lépése:

  • Első lépés: A szoftverszabályzat és a szoftverekkel kapcsolatos eljárásrend kialakítása.
  • Második lépés: A szoftverek nyilvántartásba vétele.
  • Harmadik lépés: A cégnél telepített, és a működéshez szükséges szoftverek összevetése.
  • Negyedik lépés: Ha szükséges: a cég szoftver-illegalitásának felszámolása érdekében tett lépések számbavétele és a kialakult helyzet rendezése.

    A szoftverek jogszerűségének ellenőrzésével és a nyilvántartással összefüggő feladatokkal kapcsolatban a BSA további segítséget is nyújt a vállalkozásoknak:

  • A weboldalról ingyenesen letölthető szoftverellenőrző programmal;
  • Szoftvergazdálkodási tanácsadást végző cégek elérhetőségének megadásával;
  • A BSA Szoftvernyilvántartó kiadványával, mely könyvesbolti forgalomban és a szoftverkereskedőknél beszerezhető;


  • Szólj hozzá!

    További Laptop

    Hirdetés

    Népszerű

    Hirdetés

    Technokrata a Facebookon

    Hirdetés

    IoT-Magazin.hu

    Hirdetés

    Kütyük

    Smart home

    Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

    2024. március 20. szerda

    Office

    Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

    2024. március 13. szerda

    Smart home

    Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

    2024. február 28. szerda
    owlet care babafigyelő

    Smart home

    OWLET CARE a magyarországi piacon!

    2024. február 26. hétfő
    Hirdetés

    Dotkom

    Műszaki-Magazin.hu

    Hirdetés