Connect with us

technokrata

Budapesten járt a HP Adaptive Enterprise kamionja

Laptop

Budapesten járt a HP Adaptive Enterprise kamionja

A mozgó bemutatóterem látogatói megismerhették az Adaptive Enterprise stratégiát és a megvalósításához szükséges eszközöket.

Az Adaptive Enterprise keretrendszer technikai eszközeinek megismertetésére a HP nemzetközi körútra indította mozgó bemutatótermét. A stratégia megvalósításához ajánlott eszközökkel felszerelt kamion november 3-án érkezett Budapestre – nem akármilyen rakománnyal. A mozgó bemutatóteremben 13 szervert helyeztek el, közel 100 darab, legújabb generációs Intel Itanium2 processzorral, négy különféle operációs rendszerrel, több adatbázis-kezelő és vállalatirányítási rendszerrel, szoftverfejlesztő eszközökkel és mérnöki alkalmazásokkal.

A HP mérnökei elmondták, a kamionba szerelt informatikai infrastruktúra szinte bármely vállalat vagy intézmény igényeit kielégítheti. A HP Magyarország Kft. november 3-án, a negyedik HP Technológia Akadémia keretében megrendezett bemutatója egyben a HP legújabb Itanium2 rendszereinek hazai premierje is volt.

A Technológiai Akadémia résztvevői kipróbálhatták a HP Itanium2 rendszerein futó HP-UX, HP OpenVMS, Microsoft Windows Server 2003 és Linux operációs rendszereket, a fürtözött Oracle 9i adatbázis-kezelő megoldást, valamint az SAP R/3 vállalatirányítási rendszert. A bemutató és az előadások témái között szerepelt a szerverkonszolidáció Microsoft Windows Server 2003 / SQL Server 2000 platformon, a nagy teljesítményű szimulációs alkalmazások futtatása Linux rendszereken, a 32 bites és PA-RISC rendszerek áthelyezése Itanium2 platformra, valamint a portolást és migrációt támogató eszközök a HP Tru64 és a hp OpenVMS rendszereihez.

Az alkalmazkodás – az evolúció alapja, a természetes kiválasztódás legfontosabb tényezője – a gazdaság evolúciójában is létfontosságú, s a HP Adaptive Enterprise stratégiájával éppen ebben kíván segíteni. A vállalat tanácsadói egyedülálló tapasztalatokkal rendelkeznek a vállalati IT korszerűsítésében és az informatikai „közművek” kialakításában egyaránt – melyeknek alapfeltétele a meglévő infrastruktúra és rendszerek konszolidációja. Informatikai megoldások, innovatív technológiák, termékek és szolgáltatások egyedülállóan széles körét kínálja ügyfeleinek, így a HP a hosszú távra tervező, a piaci problémákat felismerő vállalatok ideális informatikai partnere.

Az alkalmazkodó vállalat stratégia négy alapelv köré épül: ezek az egyszerűsítés, a szabványosítás, a modularitás és az integráció. Mivel maga is alkalmazkodó vállalat, a HP folyamatosan ügyfelei igényeihez igazítja termék- és szolgáltatásportfolióját. Az Adaptive Enterprise stratégia részeként a vállalat tíz, folyamatosan továbbfejlesztés alatt álló megoldáscsomagot állított össze, ezek mindegyike a leginkább a feladathoz illő hardver, szoftver, szolgáltatások és a jól működő partnerkapcsolat koherens egésze. Hat megoldáscsomag az IT infrastruktúra egyszerűsítése, bevezetése és menedzselése terén nyújt segítséget: a vállalati/intézményi integráció, az IT konszolidáció, az IT menedzsment, az IT virtualizáció, az üzletmenet-folytonosság és a biztonság. A további négy megoldáscsomag az IT beszerzés, a rendszerbevezetés és az üzemeltetési életciklus hatékonyabb kezelését szolgálja: egyedi, testre szabott megoldások, IT üzemeltetési szolgáltatások, integrált IT támogatás és az üzletmenethez igazított rugalmas finanszírozási megoldások.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp