Connect with us

technokrata

Továbbfejlesztett IBM Shark szerverek

Laptop

Továbbfejlesztett IBM Shark szerverek

Az IBM a Shark néven is ismert Enterprise Storage Server ESS)továbbfejlesztésével jelentősen bővítette a rendszer felhasználóinak katasztrófatűrő megoldásait.

A fejlesztés nyolcszorosára növeli az adatátviteli sebességet, és a jelenlegi technológiához képest negyedére csökkenti a csatornák számát.

A cég bejelentett továbbá egy szabványos interfészt másolatkészítő (Copy Services) alkalmazásaihoz, tovább erősítve az IBM vezető szerepét a tároláskezelés területén a nyílt szabványok alkalmazásában, valamint bejelentették az új, Turbo II processzort is, amely 30 százalékkal képes növelni az ESS tranzakciók sebességét a 800-as alapmodellhez képest.

Az IBM ˝Shark˝ tárolószervereket kizárólag Magyarországon, Vácott gyártják 1998 óta és szállítják a világ minden részébe.

Hatékony, költségkímélő katasztrófatűrő megoldások
A legfontosabb szerepet a teljesítmény növelésében és a csatornaszám csökkentésében az IBM PPRC (Peer-to-Peer Remote Copy – távoli szinkron másolatkészítés) szoftverének Fibre Channel támogatása játssza, amely az ESS katasztrófatűrő, adatmigrációs és távoli biztonsági mentési megoldásait szolgálja. Az eddigi ESCON csatornákat Fibre Channel váltja fel, ezáltal a csatornák száma lecsökken, ami egyben a költségekre is kedvező hatással van.

˝Mint az Internet esetében, a katasztrófatűrő megoldásokhoz kapcsolódó ráfordítások nagy részét is a telekommunikációs költségek alkotják˝ – közölte Cindy Grossmann, az IBM diszk-marketingért felelős igazgatója. ˝A ma bejelentett Shark-fejlesztéssel az automatikus mentéshez korábban szükséges csatornák száma lecsökkent, ami akár 50 százalékos költségmegtakarítást jelenthet˝.

Egy New Jerseyben tartott rendezvényen az új technológia segítségével bemutatták a nagy távolságról végrehajtott adattükrözés előnyeit, ami magasabb színvonalú katasztrófatűrést és teljesítményt, alacsonyabb költségeket, valamint a nyílt szabványokra épülő felügyelet bővítési lehetőségeket eredményez. A rendezvényen – ahol a házigazda az IBM Premier fokozatú üzleti partnere, a Computer Network Technology (CNT) volt – IP hálózaton keresztül végrehajtott PPRC tükrözést mutattak be a CNT új, New Jersey déli részén megnyitott IBM TotalStorage központja, illetve egyik minnesotai telephelye között. Az áthidalt távolság több mint 1.500 km volt.

Szabványos interfész a Copy Services-hez
Az IBM az ESS API-t is jelentősen továbbfejlesztette a Copy Services menedzsment beépítésével, SMIS (Storage Management Initiative Specification) alapon. Az SMIS a független Storage Networking Industry Association által kifejlesztett interfész szabvány. Ezzel a lépéssel az IBM megerősíti első helyét a nyílt szabványok alkalmazásában a tároláskezelés területén is. Az interfész szabvány jelentősége, hogy a felhasználónak és a szoftvergyártónak is csupán egyetlen szabványt kell figyelembe vennie az alkalmazások fejlesztése során, és nincs szükség a különböző gyártók termékeihez kapcsolódó egyedi interfészek létrehozására.

Nagyobb sebesség Turbo II processzorral és új konfigurációs opció
Az IBM új, Turbo II processzora – melyet kifejezetten az ESS számára gyártott – akár 30 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt az ESS 800-as alapmodellhez képest. A cég – Arrays Across Loops néven – új konfigurációs opciót is kínál, amely a szekvenciális alkalmazásokat lényegesen jobb, egyetlen tömbön akár 1,8-szorosra növelt teljesítménnyel tudja kiszolgálni.

Az új ESS fejlesztések forgalmazását az IBM és üzleti partnerei 2003. november 21-én kezdik meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp