Connect with us

Hirdetés

technokrata

További részletek az új Photoshopról

Laptop

További részletek az új Photoshopról

Korszerűsített ImageReady CS, továbbfejlesztett fényképezőgép nyers funkciók és új Shadow/Highlight és Match Color jellemzők fémjelzik a Photoshop 7.0 teljes verziós utódját.

Az Adobe forgalomba hozta a Photoshop CS-t; az önálló szoftveralkalmazásként vagy az (ugyancsak most forgalomba hozott) Adobe Creative Suite törzstagjaként is kapható Photoshop CS tele van olyan jellemzőkkel, amelyek segítségével a kreatív szakemberek kiváló minőségű képeket gyorsabban és eredményesebben készíthetnek el. A szokásos verziószámok helyett az Adobe már a “CS” jelölést alkalmazza, amivel a kreatív eszközök nagyfokú integrációját jobban kifejezi.

A Photoshop CS a felhasználói irányítást a keresési, rendezési és megosztási lehetőségeket javító átalakított file-böngészővel, valamint a képen elvégzett változtatásokat menet közben figyelő új hisztogram palettával javítja. A termék második generációs Camera Raw funkciót is tartalmaz, amelynek segítségével még több professzionális digitális fényképezőgép nyersadatait lehet közvetlenül is befolyásolni.

Szolgáltatások a grafikus és fényképész szakembereknek

Az olyan jellemzőkkel, mint például a Layer Comps, a grafikusok a terv variációkat egyetlen file-ban rögzíthetik, majd a változatokat gyorsan kinyomtathatják, hogy az ügyfél átnézhesse azokat. Feltűnő tipográfiai terveket is készíthetünk teljesen szerkeszthető szövegeket bármely görbén vagy zárt görbén belül variálva. A Photoshop CS segítségével a fényképészek még több digitális fényképezőgép nyersadatával dolgozhatnak közvetlenül, és a 16 bites képek szerkesztése is széles körben támogatott. A Match Color segítségével könnyedén lehet több kép színeit szinkronizálni, a Shadow/Highlight korrekció pedig az expozíciós problémákat orvosolja a középtónus megtartása mellett.

Professzionális filmes és videós jellemzők

A Photoshop CS nem négyzet alakú pixel támogatásával a videós szakemberek a képeket úgy láthatják, ahogyan azok a cél eszközön megjelennek majd, és nagy biztonsággal alkothatnak az előre beállított szabvány videó méretekkel, így például a felvételekhez, és feliratokhoz kipróbált automatikus beállításokkal. A Photoshop CS 16 bites támogatása megtartja a filmek gazdag színskáláját, és a termék szorosan együttműködik az Adobe videószoftvereivel, köztük az Adobe Premiere Pro-val, az Adobe Encore DVD-vel és az Adobe After Effects-el.

Felnőtt korban az ImageReady

A honlaptervezők számára hasznos az ImageReady CS és a Photoshop CS integrációja, amely segítségével egyszerre több objektumot lehet kiválasztani, variálni és csoportosítani, a Smart Guides pedig az objektumok igazítását könnyíti meg. Egy lépésben lehet Macromedia Flash-be (SWF) exportálni a vektorok és a dinamikus szövegek, köztük a beágyazott betűkészletek megtartásával. A webes szakemberek a beágyazott táblázat, XHTML és más kezelőszervekkel tisztább, egyszerűbben szerkesztett HTML lapokat készíthetnek.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe Photoshop CS CE verziójának Mac OS X 10.2.4, Microsoft Windows 2000 ServerPack 3, és Windows XP környezetben futó változata 2003. december első felében lesz elérhető Magyarországon. A CE verzió támogatja a közép-európai karaktereket, valamint a szöveges fájlok importját platformtól függetlenül. Az angol változaton kívül hamarosan várható a termékcsomag egyes programjainak magyar kezelőfelületű változata.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés