Connect with us

Megabitek a magyar ugaron – keddtől ismét Internet Hungary

Laptop

Megabitek a magyar ugaron – keddtől ismét Internet Hungary

Minden korábbinál többen lesznek idén Tihanyban, emellett sok a külföldi előadó is az idei konferencián.

Az idei, sorrendben negyedik Internet Hungary konferencián minden eddiginél nagyobb számban vesznek majd részt a hazai informatikai, hírközlési és kommunikációs szakma, a felhasználók és a megrendelők, az államigazgatás, a kormányzati szektor és az önkormányzatok, a meghatározó nagyvállalatok és a kis- és közepes méretű vállalkozások képviselői. Az elmúlt három évben a tihanyi konferencián alkalmanként csaknem ezren vettek részt, s ezzel az Internet Hungary Magyarországon a maga nemében a legjelentősebb szakmai fórummá lépett elő.

A szervezők várakozásai szerint az október 28-29-én, “Megabitek a magyar ugaron – hova tartunk Európával?” mottó jegyében tartandó Internet Hungary konferencián a néha politikai felhangoktól sem mentes parázs szakmai viták ellenére a rendezvény egy platformra hozza mindazokat, akik számára fontos az információs társadalom magyarországi kiteljesedése, az internetes és informatikai üzletág, bővebben értelmezve a “tudásgazdaság” jelentős gazdasági-társadalmi tényezővé válása. A rendezvény jelentőségét jelzi, hogy fővédnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, de előadóként több miniszter és államtitkár, multinacionális és hazai cégek első számú vezetői, külföldi előadók, ismert közéleti személyiségek és médiaszereplők is részt vesznek.

Minden bizonnyal vitákra ad majd okot az elmúlt egy év történéseinek értékelése, hiszen a tavalyi Internet Hungary óta sokak szerint jószerivel semmi előrelépés nem történt a magyarországi információs társadalom kialakulása terén, sőt: a kormányzatnak elképzelése sincs a követendő stratégiáról. Mások szerint viszont óriási lendülettel épül a magyar információs társadalom, a minisztérium tudatos programjainak és átgondolt stratégiájának köszönhetően. A konferencia célja annak lehetőség szerint pontos megértése, hogy mi is történt az elmúlt egy évben és hol tart ma a magyar információs társadalom? Milyen kilátásokkal indulunk neki a következő éveknek: van-e esély arra, hogy a terület az EU-csatlakozást követően a magyar gazdaság húzóágazatai közé kerüljön? Mit kellene tenni ennek érdekében a kormányzat, a szakma, a civil szervezetek és a tudomány képviselőinek?

Ízelítőül néhány a tervezett előadások és fórumok közül:
A kockázati tőke bolyongásai; Mitől leszek Internet-milliomos? Hogyan keressünk piacot a nagyvilágban? A csatlakozást követően exportőrök vagy importőrök leszünk? Mi lesz az üzleti sláger az elkövetkező időszakban? Mi a siker titka, illetve mit kellene tenni Magyarországon a gyors felzárkózás érdekében? Hol vannak a milliárdos megrendelések? Hogyan lehet pénzhez jutni, ki és milyen szempontok szerint dönt az állami megrendelésekről, pályázatokról? Az “Internet” szó említése milyen kontextusba került az elmúlt időszakban: érdekli-e a magyar közönséget az Internet, és ha igen, miért nem? Az oktatás, a felnőttképzés és a kommunikáció jelentősége: lehet-e “tanítani a piacot”? Ha igen, kinek a feladata? A vonalkódos tehén és a csippirszinges disznó: az Informatika megjelenése a mezőgazdaságban; Internetes újságírás, webes publikációk: nézetek, és nézetkülönbségek a “netújságírással” kapcsolatban; Veszélyezteti-e az új média a hagyományos médiaszegmensek reklámpiacát? Lyukak a szabályozásban, törvényi akadályok az információs társadalom útjában; Elszámolóház: hogyan lehet fizettetni a letöltésekért? (Digital Rights Management); Te is fiam Blútusz! Verseny vagy kooperáció: WiFi, broadband, mobil Internet; és így tovább.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom