Connect with us

technokrata

CD-ROM gyilkos Linux

Laptop

CD-ROM gyilkos Linux

A Mandrake legújabb változata képes tönkretenni a számítógép optikai meghajtóját.

A Mandrake disztribúció 9.2-es változata korábban nem tapasztalt jelenség produkálására képes. Egyes CD-ROM-okkal ugyanis probléma léphet fel a szoftver telepítését követően, mi több, olyan jelentések is érkeztek, melyek a meghajtók meghibásodásáról szóltak. A Mandrake ezért arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy óvatosan járjanak el abban az esetben, ha LG CD-ROM-ról akarják az operációs rendszert installálni, de ha tehetik, kerüljék el ezt a típust a 9.2-es Mandrake-kel.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a probléma szoftveres vagy hardveres. Mivel más gyártók más eszközeivel ilyen problémák nem merültek fel, ezért könnyen elképzelhető, hogy a meghajtó hibája okozza a rossz működést (és aztán az elromlást). A távol-keleti gyártó egyébként nem is úgy árulja perifériáit, hogy azok támogatják a Linuxot – igaz, ezt nem is reklámozza nagyon. Azóta kiderült, hogy az LG CD-ROM-ok firmware-jei tehetnek a problémáról.

A Mandrake közleménye szerint nincsen megoldás a probléma megszüntetésére, ha csak az nem, hogy a Linux telepítése esetén tartózkodni kell az LG CD-ROM-októl.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle