Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Microsoft Exchange-ének SuSE-féle riválisa

Laptop

Megújult a Microsoft Exchange-ének SuSE-féle riválisa

A SuSE Linux bejelentette legújabb Openexchange Serverét, mely alternatívát jelent Redmond Exchange Serverével szemben.

Az IDC felmérése szerint a SuSE a világ második legnagyobb Linux disztribútora a Red Hat után – a német cég azonban elsősorban most mégsem nyíltforrású riválisa számára okozhat fejfájást, hiszen a nemrég bejelentett Openexchange leginkább a Microsoft hasonló termékének használóit csábíthatja el. Egy felmérés szerint az Openexchange felhasználóinak 70 százaléka korábban Microsoft Exchange ˝hívő˝ volt.

Könnyen alkalmazható a legújabb, 4.1-es változat, amelynek Microsoft Outlook alól való használata azért igényel egy speciális plugint. Ettől eltekintve sokkal kényelmesebbé vált a használata – Holger Dyroff, a SuSE amerikai üzleti egységének vezető menedzsere elmondta, hogy az újonnan beérkező e-mailek már automatikusan elküldésre kerülnek az asztali PC-k számára, szemben a korábbi változattal, amelynél a felhasználóknak még manuálisan kellett ellenőrizniük a szervert az új üzenetek elolvasásáért.

A szoftver 1240 dollárba kerül, amely egyszerre 10 felhasználó számára teszi lehetővé a szerverhez való kapcsolódást. További licencek is vásárolhatók hozzá, 30-50 dolláros áron, közölte Dyroff, s egyben megjegyezte azt is, hogy nonprofit szerveztek és oktatási intézmények számára kedvezményes áron kínálják a terméket. Egyébként egy négyprocesszoros szerver átlagos használat mellett körülbelül 2500-3000 felhasználót képes kiszolgálni, tehát a teljesítményre sem lehet panasz.

Ugyan egyes vélekedések szerint a kliensalapú licenceket a felhasználók nem igazán preferálják, ám Dyroff szerint amennyiben végtelen felhasználós változatban értékesítenék a szoftvert, akkor a csak kevés alkalmazottal bíró cégek nem tudnák megfizetni azt. Ráadásul bizonyos feladatok (file-tárolás, nyomtatás menedzsment stb.) elvégezhetők klienslicencek birtoklása nélkül is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés