Connect with us

Interaktív, 3D-s multimédiavilág

Laptop

Interaktív, 3D-s multimédiavilág

Az Adobe bejelentette az új, teljes verziós Adobe Atmosphere-t, mellyel webes és PDF file-okhoz lehet multimédiával tarkított, interaktív háromdimenziós környezetet teremteni.

Az Adobe Atmosphere új lehetőségeket kínál az elektronikus kiskereskedők, tervezők és oktatók számára ahhoz, hogy ügyfeleikkel, partnereikkel és hallgatóikkal kapcsolatot teremtsenek. Például egy jegyárus megépítheti a rendezvény helyszínének valóságszerű mását, hogy ügyfelei a weboldalakon megnézhessék, hogy pontosan mit fognak látni a helyükről. Az építészek és tervezők gyorsan megépíthetik makettjeiket, vagy kedvenc CAD vagy DCC alkalmazásukkal készített, már meglévő terveiket feltehetik a Webre. Ezzel lehetővé teszik ügyfeleiknek, hogy terveiket virtuálisan körbesétálva valós időben hozzák meg a döntéseiket. A kiadók olyan interaktív elektronikus Adobe PDF könyveket készíthetnek, amelyek ábráiban elmerülve a gyerekek egy olyan világba lépnek, ahol befolyásolhatják a szereplőket és felfedezhetik a tájakat. A szerviz- és gépkönyv tervezők is teljesen új dimenzióba helyezhetik az utasítások, ábrák és információk eljuttatását a felhasználókhoz.

Eleven interaktív világok készítése

Az Atmosphere-rel a felhasználók könnyen építhetnek dinamikus színpadokat valóságszerű fényekkel, mozgással, hanggal és animációval. A tervezők az Adobe Atmosphere-rel olyan környezeteket hozhatnak létre, amelyekben többféle médiatípus is van, így például folyamatos audió és videó, textúrák, interaktivitás és kiváló minőségű importált háromdimenziós objektumok. A fejlesztők háromdimenziós eszközök – úgymint Discreet 3DStudio Max vagy Alias Maya – animációival kiegészített objektumokat importálhatnak. A felhasználók továbbá a mellékelt objektum és JavaScript mappákban válogatva élénkíthetik terveiket.

A fejlett fénytechnikákkal a tervezők egyszerűen és pontosan festhetik meg a jeleneteket lágy árnyékokkal és visszaverődő fénnyel. A különleges hatások, mint például a köd, a ragyogás és az irányított hang is könnyen komponálhatók az Adobe Atmosphere-rel. A Havok fizikai motor – amely a világ vezető játékfejlesztői számára elérhető legnagyobb teljesítményű játékmotor – az Adobe Atmosphere alapeleme, ami teljes fizikai szimulációt biztosít, beleértve a gravitációt és a súrlódást.

Az Atmosphere termékcsalád

Az Adobe Atmosphere egy komplett rendszer interaktív, médiával tarkított világok készítéséhez és testreszabásához. A Windows-os termékcsalád része még az Atmosphere Player, egy ingyenes webböngésző kiegészítő, mely az Atmosphere világok megtekintéséhez szolgál; az Atmosphere Player for Adobe Reader, mely a PDF file-okba beágyazott Atmosphere tartalmak megtekintését teszi lehetővé; és az ingyenes Atmosphere Collaboration Server, amely Atmosphere környezetben valós idejű interaktivitást és együttműködést biztosít a felhasználók között.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom