Connect with us

technokrata

Microsoft Office Linuxon?

Laptop

Microsoft Office Linuxon?

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója nyilatkozott a kérdésben.

Egy, a piackutató Gartner által szponzorált konferencián tartott beszédet Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, aki ennek során előadta nézeteit a nyíltforrású (szabadon felhasználható) és a kereskedelmi forgalomban kapható szoftverekre vonatkozólag. Szerinte a nyíltforrású alkalmazások kevésbé biztonságosak: ˝Milyen okból kellene azt gondolnunk, hogy egy olyan kód, amit a világon számos, közvetlenül nem együttműködő ember hoz létre, biztonságosabb annál, amit olyanok hoznak létre, akiknek ez a szakmájuk?˝ – nyilatkozta Ballmer – ˝A Linux nem rendelkezik road mappel, szemben a legtöbb kereskedelmi alkalmazással. Ez utóbbi szoftverek választása megnyugtatja az embereket a termék folyamatosságának biztosítottságáról, illetve a programmal kapcsolatban felmerülő problémák megfelelő kezeléséről. Szerintem a mi modellünk igenis jól teljesít.˝

Előadása alatt feltették a nagy kérdést Ballmernek, miszerint a Microsoft tervezi-e irodai alkalmazáscsomagjának, az Office-nak Linuxra való átültetését. Erre az igazgató egyértelmű nemmel válaszolt, ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem szereti a sosem szó használatát, hiszen senki nem láthatja előre a jövőt. Összehasonlította a linuxos piacot a Macintosh-felhasználók táborával, melynek során kijelentette, hogy a Mac egy kitűnő, ámde kicsiny piacot jelent a cég számára, míg a Linuxon való megjelenés Ballmer szerint még ekkora lehetőségeket sem hordoz(na) magában.

˝A Linuxot használók nagy része eddig sem fizetett szoftverekért. Ez pedig nem hit kérdése, csak az üzletről szól. Ki kell találnunk, hogy az embereknek mire van szükségük és miért hajlandók fizetni.˝ – közölte Ballmer.

S ha már belement a két platform összehasonlításába, akkor kitért azok biztonságosságára is. A Microsoft vezérigazgatója szerint folyamatosan javítják szoftvereik védettségét, ami – Ballmer szerint – már túllépett a nyíltforrású OS-ek szintjén. Míg a Windows 2000 megjelenését követő első 150 nap alatt 17 kritikus biztonsági hiba jelent meg, addig a Windows Server 2003 esetében ezen időszak alatt már csak 4 problémára derült fény. Ugyanennyi idő alatt a Red hat Linux 6 ötször-tízszer több hibát produkált, jelentette ki Ballmer.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle