Connect with us

technokrata

Elérhető a legújabb Red Hat Linux

Laptop

Elérhető a legújabb Red Hat Linux

Megjelent a Red Hat Enterprise Linux 3.0, a cég vállalati környezet számára fejlesztett operációs rendszerének legújabb változata.

A számozás ellenére a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 3.0 a vállalat második olyan operációs rendszere, melyet kifejezetten vállalati felhasználásra alkottak. A cég szóvivői szerint az új verzió egyaránt gyorsítja a Java-s szoftverek futtatását és az adatbázisok kezelését is, összehasonlítva a korábbi változattal. Mainframe-es környezetben is alkalmazható, és képes kihasználni akár 32 processzor egyidejű teljesítményét is.

Talán az egyik legfontosabb változás a korábbi OS-hez képest a végrehajtási szálak növekedése. Míg a régebbi RHEL 1200 threadet volt képes kezelni, a 3.0 már akár 32 ezerrel is megbirkózik – ez leginkább az új, Native Posix Threading Library-nak köszönhető. Emellett szélesebb körű alkalmazhatósága is hozzájárulhat népszerűségének növekedéséhez: már nemcsak x86-os környezetben lehet futtatni az OS-t, hanem a következőkön is: IBM zSeries mainframe-eken, iSeries középkategóriás szervereken, pSeries UNIX szervereken és olyan számítógépeken, melyek Itanium vagy Opteron processzorra alapulnak.

Az RHEL a Red Hat kulcsterméke, hiszen maga az operációs rendszer olyan elemekből áll össze, melyek külön-külön ingyenesen hozzáférhetők az Interneten. Tudása mellett ezért felhasználói támogatást és folyamatos bugfix követés is biztosítanak a szoftverhez – természetesen megfelelő anyagi ellenszolgáltatásért cserébe. Az egy éves előfizetés munkaállomásonként 180 dollárba, csúcskategóriás szerverek esetén közel 3000 dollárba kerül (azok számára ingyenes az ugprade, akik megvásárolták a 2.1-es változatot).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle