Connect with us

Hongkongi Elektronikai Vásár magyar részvétellel

Laptop

Hongkongi Elektronikai Vásár magyar részvétellel

A vásáron mintegy 1.800 nemzetközi kiállító jelent meg termékeivel 20 országból, 14.000 négyzetméteren.

2003. október 13-16. között ismét megrendezték a Hong Kong Trade Development Council szervezésében a Hongkongi Elektronikai Vásárt, amelyre a budapesti TDC képviselet szakmai segítségével 16 magyar cégképviselő utazott ki.

Az érdeklődés idén a kiállítók és a látogatók részéről még nagyobb volt, a vásáron mintegy 1.800 nemzetközi kiállító jelent meg termékeivel 20 országból, 14.000 négyzetméteren.

A megnyitón Allan Wong, a TDC Elektronikai Bizottságának elnöke a világgazdaság fellendülését, az amerikai piac stabilizálódását és az európai valuták értékállóságának növelését jelölte meg célként a hongkongi export további növelése érdekében.

Magyarország és Hongkong kereskedelmi kapcsolataiban e téren a telekommunikációs eszközöké a vezető szerep, 2003 első fél évében 101 millió USD értékben importáltunk Hongkongból telekommunikációs cikkeket. (Ez 252,2%-os növekedést jelent az előző évhez képest.) Második helyen az elektronikai alkatrészek, félvezetők, kábelek, vezetékek szerepelnek 81 millió USD értékben, amit a számítógép, videó és egyéb szórakoztatóelektronikai cikk behozatala követ 5 millió USD értékkel. Az elektronikai termékek a Magyarországra irányuló hongkongi export 75,4% -át teszik ki.

Az idei elektronikai vásár több mint 50.000 látogatója megismerhette a legújabb audiovizuális termékeket, személyi elektronikai berendezéseket és alkatrészeket, elektronikus játékokat, számítógépeket. A márkázott termékek gyártói és kiállítói a “HALL OF FAME ” elnevezésű külön épületben kaptak helyet. Hongkongból a Changhong, Nakamichi, Midea, Konka és a Shinco, Kínából a Kisense, Huanyu és a Singfun, valamint Thaiföldről a Dbtel, Kinyo, Chiayo és a Shin Chin képviseltette magát.

A kiállítás ideje alatt a következő kísérőrendezvények megrendezésére került sor: nemzetközi elektronikai konferencia, mely fő témái A legmodernebb fejlesztések és technológiák és Az elektronikai termékek alkalmazása az üzleti életben volt. A CEPA (Closer Economic Partnership Agreement) konferencián a hongkongi kereskedelemfejlesztés további lehetőségeiről tárgyaltak a kormányzati és a világcégek képviselői. A kiállítói fórum keretében az újdonságokat működés közben is megtekinthették az érdeklődők.

Az iparág, a kiállítók és az üzletemberek a SARS-járvány után a piac, az értékesítés és az ázsiai gazdaság fellendülését várják – ami egyesek szerint a vásárral már el is kezdődött.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom