Connect with us

technokrata

Japán infokommunikációs vállalatok vezetői Magyarországon

Laptop

Japán infokommunikációs vállalatok vezetői Magyarországon

Japán üzletemberek delegációját fogadta Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Japán infokommunikációs vállalatok vezetőiből álló, 19 fős delegációval tárgyalt Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A találkozó fő témája az informatika és a távközlés területén a két ország közötti együttműködés továbbfejlesztése volt. A megbeszélésen szó esett arról, hogy Magyarország közelgő EU-csatlakozása új lehetőségeket teremt a rendkívül jó japán-magyar kapcsolatok további bővítéséhez. A csatlakozás után ugyanis a japán cégek itthoni leányvállalatai is kedvezőbb feltételekkel léphetnek be az EU piacára. Az államtitkár kiemelte, a japán vállalatok részéről jelentős befektetésekre számít mind a hírközlési, mind az informatikai területen, amelyeket a kormányzat kész ösztönözni. Jambrik Mihály hozzátette, különösen nagy jövőt tulajdonít azoknak a vállalkozásoknak, amelyek ötvözik a japán technológiát és a magyar szaktudást.

A megbeszélésen szó volt a magyarországi hírközlési befektetési lehetőségekről, illetve a tárca által kiemelten kezelt Jövő Háza projekt, valamint az eZirc program által kínált lehetőségekről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle