Connect with us

technokrata

Már elérhető az új Staroffice

Laptop

Már elérhető az új Staroffice

A Sun Microsystems bábáskodásával létrejött a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagjának alternatívát jelentő szoftver legújabb változata.

Kezdjük mindjárt a lényeggel: már kapható a Staroffice 7! A Sun saját website-ján árusítja a letölthető változatot, otthoni és kis irodák számára 80 dolláros áron (a szoftver dobozos verziója november elején kerül majd csak szállításra). A Lindows egyébként szintén elérhetővé tette website-ján a szoftvert, itt 60 dollárért lehet megvásárolni.

Üzleti felhasználók számára széles skálán mozognak az árak, attól függően, hány felhasználós licencet szeretne vásárolni egy cég. Kisebb vállalatok számára 60 dolláros felhasználónkénti ártól indul (ez 150 user számára elegendő); a közepes és nagy cégek részére azonban ennél jóval kedvezőbb feltételekkel kínálja alkalmazását a Sun (50 dollár – 1000 felhasználó, 25 dollár – 10.000 felhasználó). Oktatási célokra ingyenesen alkalmazható, igaz, kézzelfogható változat igénylése esetén a szállítási és a médiaköltséget ki kell fizetni.

A szoftver funkciói

Mint elődje, a Staroffice 7 három operációs rendszeren is képes futni: Windows-on, Linuxon és Solaris-on. Az új változat már rendelkezik azon képességgel is, mely révén elérhető az állományoknak Macromedia Flash vagy PDF formátumba való exportálása. A hetes verzióval lehetővé vált olyan dokumentumok készítése, melyek olvashatók és szerkeszthetők Palm OS és Pocket PC kéziszámítógépeken is. A csomag már támogatja az ázsiai nyelveket (például a japánt és a kínait).

Továbbfejlesztett állomány-kompatibilitása által még egyszerűbb együtt dolgozni a Microsoft Office-t használókkal, közölte Michael Robertson, a Lindows vezérigazgatója. A szoftver vállalati felhasználásra tervezett (corporate) változata 2004-ben lesz majd elérhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp