Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux: ki fél az SCO-tól?

Laptop

Linux: ki fél az SCO-tól?

Elég sokan, mint kiderült.

Egy százfős, vállalati vezetőkből álló minta alapján készült felmérés szerint az üzleti élet egy jelentős részét eltántorította (ideiglenesen) a nyíltforrású operációs rendszer használatától az SCO. A Credit Suisse First Boston elemzése szerint a vállalatok informatikai vezetőinek azon részének, akik bevezetni tervezték a Linuxot, 84 százaléka elhalasztotta a fejlesztést, ˝köszönhetően˝ a szoftverfejlesztő vállalat peres eljárásának. A felmérésben részt vevők 73 százaléka rendelkezik a nyíltforrású operációs rendszerre való átállás tervével.

A szeptemberben végzett kutatások emellett kimutatták azt is, hogy a Linux már jelentős hídfőállást hozott létre az adatbázis-kezelő és a feladatkritikus alkalmazások tekintetében. A tanulmány alanyainak 23 százaléka használja adatközpont üzemeltetésére a pingvines operációs rendszer valamelyik változatát, s 29 százalékuk feladatkritikus alkalmazásokkal kapcsolatban is igénybe veszi a nyílt forrás segítségét.

Már a közepes és a csúcskategóriás szerverpiacon is hódít a Linux, áll a C.S. First Boston írásában. Szerintük ahogy egyre több tapasztalatot szereznek az operációs rendszerrel kapcsolatban a vállalatok, s ahogy a fejlesztők és az adminisztrátorok képzettségei is javulnak, egyre nagyobb mértékben várható a Linux terjedése, a UNIX és a Microsoft OS-einek kárára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés