Connect with us

technokrata

Az ICON Rt. fejlődött a leggyorsabban

Laptop

Az ICON Rt. fejlődött a leggyorsabban

A magyar technológiai cégek közül négyen a Fast50-ben.

A Deloitte&Touche kiadta a leggyorsabb ütemben fejlődő közép-európai technológiai vállalatok körében elkészített Fast 50 elemzését. A felmérés szerint a listán szereplő négy magyar cég közül a KFKI Csoporthoz tartozó ICON Számítástechnikai Rt. üzleti eredményei voltak a legkiemelkedőbbek. A cég már negyedszer szerepelt a rangsorban, ezért abban a külön elismerésben is részesült, amelyet idén mindössze nyolc – öt cseh, két magyar és egy lett – vállalat kapott meg.

Idén nehezebbek voltak a jelentkezés feltételei. A fő kategóriába tartozó cégeknek legalább öt éve kell működniük, és öt évvel ezelőtt legalább 50.000 EUR bevétellel kellett hogy rendelkezzenek. A Közép-európai Fast 50 felmérésbe tartozó cégeknek a központjuk is Közép-Európában kell legyen, kizárva ezzel a versenyből a külföldi tulajdonú leányvállalatokat.

A Fast 50 cégeket a Deloitte 10.000 vállalat közül választotta ki. Idén először kértek a legkiemelkedőbb 80 cégtől auditált eredménykimutatást és mérleget. A megszigorított szabályok eredményeként a korábban “dot.com” szerű cégek jelentősen visszaszorultak a mezőnyből. A 2002-es listán az 50 cégből még 40%, azaz 20 magyar volt, többségük pici és ismeretlen szoftvercég. A 2003-as 50-es listára mindössze 4 magyar cég került fel, közöttük is első helyen az ICON.

Tóth István, az ICON ügyvezetője hangsúlyozta, hogy olyan időszakban vívták ki ezt az elismerést, amikor az IT szektor növekedése lelassult. Az Európai Uniós csatlakozás előtt fontos eredmény Magyarország számára is, hogy az ICON az európai TOP 500 cégek között szintén szerepel. Az ügyvezető kiemelkedőnek tartja, hogy a 86 munkatárssal dolgozó, 15 éves vállalat, több milliárdos forgalom mellett is képes volt a fiatal, európai cégekkel lépést tartani.

A Fast 50 verseny legkiemelkedőbb kategóriája az All star, amelybe a folyamatos bevétel-növekedést fenntartó cégek kerülnek. Az All star kategóriában azok a vállalatok indulhatnak, amelyek az elmúlt három egymást követő évben helyezést értek el a Fast 50-ben. Az All-stars klub mindössze nyolc tagja közé két magyar vállalat került be, hatodik helyen az ICON, hetedikként pedig a Marketlink.


All Stars:

1. Brain System, cseh, e-business szoftvereket gyárt;

2. Fractal, cseh, e-business és online szolgáltatásokkal kapcsolatos tanácsadó;

3. Internet Info, cseh, internetes megjelenés és tanácsadás;

4. Logos, cseh, szoftvermegoldások szolgáltatója;

5. TES Media, cseh, kábeltévé-vállalat;

6. ICON Rt., magyar, IT infrastruktúra, felügyelet és biztonsági rendszerek;

7. Marketlink, magyar, call-center megoldások és CRP-szolgáltatás;

8. Lursoft IT, lett, üzleti adatok közzététele az Interneten.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp