Connect with us

technokrata

Packard Bell: újgenerációs AMD processzoros noteszgépet Európának!

Laptop

Packard Bell: újgenerációs AMD processzoros noteszgépet Európának!

A Packard Bell bejelentette, hogy legújabb, Easynote M3301-es típusszámú hordozható számítógépe az Advanced Micro Devices Athlon 64-es processzorára alapul.

Források szerint november közepe táján kerül az európai piacokra a Packard Bell Easynote M3301 noteszgépe, melynek lelkét egy Athlon 64 XP 3000+ adja majd – azaz a notebook képes lesz a 64 bites utasításokat is feldolgozni. Operatív tárának kapacitása 512 MB. 15,4 colos, szélesképernyős LCD-je maximálisan WXGA felbontásra képes; a kijelzőt pedig egy 64 MB-nyi saját memóriával rendelkező Ati Mobility Radeon 9000-es szolgálja majd ki.

A szürke és ezüst színkombinációval bíró Easynote háttértárának kapacitása 40 GB-os lesz, optikai meghajtójáról azonban egyelőre részletek nem ismertek. Emellett fel lesz még szerelve egy 10/100 Mbps-os Ethernet csatolóval, Firewire, S-Video és hat darab 2.0-s USB porttal, egy PCMCIA slottal valamint AC97 hanggal.

Érdekesség, hogy a források szerint operációs rendszer gyanánt egy Windows XP Home változat kerül fel a noteszgépre – holott ezen OS még nincsen felkészítve a 64 bites utasítások kezelésére (Windows XP-ből még csak bétaváltozat létezik, mely már ˝alá tud dolgozni˝ egy 64 bites architektúrájú processzornak). Az ezzel kapcsolatos anomália bizonyára majd csak a – kezdetben (bruttó) 1700 eurós áron kapható – noteszgép megjelenésekor oszlik el.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle