Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb jelentős támogató a 64 bites Athlon mellett

Laptop

Újabb jelentős támogató a 64 bites Athlon mellett

A Sun Microsystems Solaris operációs rendszere a harmadik abban a sorban, melyben azon OS-ek állnak, amik már támogatják vagy hamarosan támogatni fogják az AMD legújabb processzorát.

A Solaris, a Sun UNIX változata, meg fog jelenni egy olyan verzióval, mely már kiaknázza a 64 bites architektúrában rejlő lehetőségeket. Jonathan Schwarz, a Sun egyik vezetője ezt még egy csütörtöki találkozó keretei között jelentette be; a megjelenés időpontját 2004-re datálva. Az első, tesztváltozat még a jövő év első negyedében elérhetővé válik, a végső kiadás pedig 2004 későbbi szakaszában jelenik majd meg, mondta Schwartz.

Egy rövid kis áttekintés, ki állt eddig az AMD Opteronja mellé: elsőként a német SuSE jelentette be, hogy az Advanced Micro Devices új chipjén is fut az operációs rendszere (lásd a mai cikkünket). A Red Hat is még erre a hónapra ígérte szoftvere 64 bites változatának megjelenését, míg a Microsoft Windows XP-jének egyik bétája már támogatja az új Athlont (a végleges verzió szintén a jövő év elejére van datálva).

A Sun és az AMD közötti kapcsolat ezzel tovább szilárdul, habár az összkép nem fog változni, mondta az Enterprise Application Group elemzője, William Hurley. ˝Linuxot operációs rendszernek, alá pedig Intel vasat. Ez az irány, ami felé elmozdulnak az üzleti felhasználók.˝ – közölte Hurley, aki egyben hangot adott annak a véleményének is, hogy szerinte a 64 bites világ az elkövetkező két évben nem válik komoly tényezővé.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés