Connect with us

technokrata

Újabb jelentős támogató a 64 bites Athlon mellett

Laptop

Újabb jelentős támogató a 64 bites Athlon mellett

A Sun Microsystems Solaris operációs rendszere a harmadik abban a sorban, melyben azon OS-ek állnak, amik már támogatják vagy hamarosan támogatni fogják az AMD legújabb processzorát.

A Solaris, a Sun UNIX változata, meg fog jelenni egy olyan verzióval, mely már kiaknázza a 64 bites architektúrában rejlő lehetőségeket. Jonathan Schwarz, a Sun egyik vezetője ezt még egy csütörtöki találkozó keretei között jelentette be; a megjelenés időpontját 2004-re datálva. Az első, tesztváltozat még a jövő év első negyedében elérhetővé válik, a végső kiadás pedig 2004 későbbi szakaszában jelenik majd meg, mondta Schwartz.

Egy rövid kis áttekintés, ki állt eddig az AMD Opteronja mellé: elsőként a német SuSE jelentette be, hogy az Advanced Micro Devices új chipjén is fut az operációs rendszere (lásd a mai cikkünket). A Red Hat is még erre a hónapra ígérte szoftvere 64 bites változatának megjelenését, míg a Microsoft Windows XP-jének egyik bétája már támogatja az új Athlont (a végleges verzió szintén a jövő év elejére van datálva).

A Sun és az AMD közötti kapcsolat ezzel tovább szilárdul, habár az összkép nem fog változni, mondta az Enterprise Application Group elemzője, William Hurley. ˝Linuxot operációs rendszernek, alá pedig Intel vasat. Ez az irány, ami felé elmozdulnak az üzleti felhasználók.˝ – közölte Hurley, aki egyben hangot adott annak a véleményének is, hogy szerinte a 64 bites világ az elkövetkező két évben nem válik komoly tényezővé.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp