Connect with us

technokrata

SuSE: újítás szervertéren is

Laptop

SuSE: újítás szervertéren is

Nemrég jelentette be a német SuSE, hogy operációs rendszerének kiadja legújabb változatát; s kiderült az is, hogy a szerverek számára készített OS is hamarosan megújul.

A következő hónapban fogja kiadni a disztribútor operációs rendszerének szerverekre szánt, elsősorban kis és közepes vállalatok által alkalmazott változatát. A Standard Server 8 termék mind az Intel, mind az AMD 32 bites CPU-ival együtt tud dolgozni, s támogatja a kétprocesszoros számítógépeket is. Voltaképp a SuSE Linux Enterprise Server 8 kódjára alapul, ám nem támogatja a 64 bites technológiát.

Website-ok hostolása, e-mail adatforgalom kezelése, nyomtatási feladatok menedzselése, állományok hálózatokon keresztüli megosztása és más számítógépek számára internetes gateway-ként való működés – a fentiek mindegyikére tökéletesen alkalmas lesz az új változat, közölték a cég szóvivői. A rendszert webes felületen, távolról is lehet adminisztrálni, illetve biztonságos hozzáférést is kínál VPN használatával.

A Standard Server 8 450 dollárba fog kerülni az USA-ban, és akár online is megvásárolható lesz november elejétől. Ez az ár magában foglalja a szoftvert, a dokumentációt, a telepítési támogatást és a követési programban való egy éves részvételt is. Összehasonlításképp, a SuSE Linux Enterprise Server 8 750 dollárba kerül.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle