Connect with us

technokrata

Ingyenes Novell és Virusbuster megoldások

Laptop

Ingyenes Novell és Virusbuster megoldások

Közel 250 ezer forint értékű szoftvercsomaghoz juthatnak hozzá gyakorlatilag ingyen az informatikai felzárkóztatási céllal elindított programban résztvevő kisvállalatok.

A Novell Magyarország és a Virusbuster akciót indított, hogy a magyarországi kisvállalkozások a csatlakozást követően minél felkészültebben vehessék fel a versenyt az Európai Unióban működő versenytársaikkal szemben. Ennek jegyében a kisvállalkozások gyakorlatilag ingyen juthatnak hozzá a Novell Hálózati Alapcsomaghoz, illetve a Virusbuster vírusvédelmi megoldásokhoz. A két társaság összesen közel 250 ezer forint értékű szoftvercsomag használatát biztosítja az akcióban résztvevő kisvállalatok számára. A Novell és a Virusbuster arra számít, hogy az elkövetkező hónapokban mintegy ötszáz kisvállalat él ajánlatukkal, amellyel teljes értékű informatikai hálózatot építhetnek ki. Az alapcsomaghoz való hozzájutás rendkívül egyszerű, hiszen a kisvállalatnak csupán fel kell keresnie a hozzá legközelebbi hivatalos Novell viszonteladót, ahol mindössze az adathordozó és a csomagolás költségét, mintegy kétezer forintot, valamint igény szerint a telepítéssel járó költséget kell kifizetnie.

A Novell termékei jól ismertek hagyományosan magas szintű megbízhatóságukról és biztonságukról, de kifejezetten vírusvédelmi szoftvereket nem gyárt a cég. A Novell fontosnak tartja, hogy Magyarországon a Virusbuster személyében egy hazai cég nemzetközi szintű vírusvédelmi megoldásaival egészítheti ki a kisvállalatok számára készített hálózati csomagját.

A Novell Hálózati Alapcsomag

A Novell Hálózati Alapcsomag, a Novell Kisvállalati Csomag 6 ingyenes három felhasználós változata, amely egy teljes értékű informatikai hálózat kiépítését teszi lehetővé kisvállalatok számára. A Novell Kisvállalati Csomag 6 a Novell legfrissebb, kifejezetten a kisvállalati piachoz kialakított termékcsomagja. A Novell Hálózati Alapcsomag a létező legegyszerűbb hálózat-felügyeletet, egyszerű Internet-kapcsolatot, kiváló megbízhatóságot és teljesítményt, rugalmas ár- és licencrendszert, valamint hatékony eszközöket biztosít a kommunikáció javításához.

Az Alapcsomag elemei

NetWare 6 – hálózati kiszolgáló; file-, web-, és nyomtatószerver
GroupWise 6 – elektronikus levelezés, naptárkezelés
BorderManager 3.7 – tűzfal és virtuális privát hálózat kiépítése
ZENworks for Desktops 3.2 – alkalmazástelepítés és távoli felügyelet

Virusbuster vírusvédelmi megoldásai

– VBShield for Novell NetWare
– Virusbuster MailShield for GroupWise
– Virusbuster for Windows Workstations
– VBShield for MS Office 2000/XP
– parancssori keresők

A Novell Hálózati Alapcsomag összes komponense teljes értékű termék. Az egyedüli korlát, hogy az Alapcsomag három felhasználó kezelését támogatja, további felhasználói licencek a Novell viszonteladóitól vásárolhatók. A CD-n található licencek az ingyenes regisztráció és aktiválás után (mely nélkül 90 napig lehet használni) egy időkorlát nélküli, három felhasználós hálózat kialakítását teszik lehetővé.

A VBShield for Novell Netware a Virusbuster egyik legrégebbi múltra visszatekintő terméke, amely az elmúlt évek alatt számos fejlesztésen esett át. A termék kiváló minőségének bizonyítéka, hogy 2003 augusztusában újból megkapta a Virus Bulletin 100% minősítést, a Virus Bulletin független, angol minősítő intézettől. A Virusbuster féléves vírusadatbázis-frissítést is ad termékéhez.

A sajtótájékoztatón felmerült kérdésre Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy fenti csomag gyakorlatilag korlátok nélkül áll a felhasználók rendelkezésére, az igényeknek megfelelő mennyiségben került a viszonteladókhoz. Az akció időtartamát egyébként nem határozták meg, a Novell vezetőjének elmondása értelmében a következő fél, egy évben biztosan piacon lesz a csomag. Nemzetközi bevezetése sincsen kizárva, ám ehhez először hazánkban kell jól debütálnia.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp