Connect with us

technokrata

Együtt az e-önkormányzat kialakításáért

Laptop

Együtt az e-önkormányzat kialakításáért

MatávCom – Hewlett Packard – Geoview Systems önkormányzati portál megvalósítás értékelése.

A MatávCom, a Hewlett Packard és a Geoview Systems közösen értékelte a KS-11 és az SZT-IS8 közbeszerzési eljárás keretében megvalósult önkormányzati portálok kiépítésének tapasztalatait. Az elmúlt 12 hónapban 156 önkormányzat választotta a konzorcium G2 Unix alapú portálrendszerét. Ez a fejlesztés az érintett településeken működő vállalkozásokkal és intézményekkel együtt több, mint egymillió embert érint. A konzorcium további támogatást nyújt az elektronikus ügyintézést is lehetővé tévő e-önkormányzat megvalósításához.

A K-IS-11 és az SZT-IS-8 közbeszerzési eljárás során, mintegy 408 különböző település portálrendszere valósult meg. A három választható platform közül a nyertes önkormányzatok mintegy 40 %-a választotta, a MatávCom Kft. a Hewlett-Packard Magyarország Kft. és a Geoview Systems Kft. által alkotott konzorcium Unix alapú portál rendszerét.

A megvalósult önkormányzati portálok segítségével, a világhálóba való bekapcsolódáson keresztül, új és hatékony lehetőségek nyíltak a széles közönség informálására, akár a vállalkozások és a helyi lakosság, vagy akár a településre látogatók számára. Az önkormányzati portál megvalósítás, 1-1,3 millió embert és 10-12 ezer vállalkozást érint közvetlenül.

Az önkormányzati portálok kialakításához nyújtott kormányzati támogatás idén lejár. Az elmúlt év tapasztalatai azonban az önkormányzatokat és a konzorciumot is megerősítették abban a véleményükben, hogy az önálló portál kialakítása fontos de csak az első állomása a világháló nyújtotta lehetőségek kiaknázásában. Ezért a sikeres projekt tapasztalatait felhasználva a konzorcium a Geoview fejlesztéseinek felhasználásával olyan megoldásokat dolgozott ki, amelynek alkalmazásával további lépéseket lehet tenni az e-közigazgatás megvalósításához.

Az elektronikus ügyintézés megvalósítása jelentősen növelheti az adminisztráció és az ügyfélkezelés hatékonyságát a kisebb önkormányzatoknál is, míg a városokban ez elengedhetetlen. A konzorcium tagjai biztosítják a stabilitást, a megbízhatóságot és a szakmai felkészítést ennek kiépítéséhez.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp