Connect with us

technokrata

3,2 GHz-es új Xeon processzort jelentett be az Intel

Laptop

3,2 GHz-es új Xeon processzort jelentett be az Intel

Az Intel egy új, a kétprocesszoros (DP) szerverekhez és munkaállomásokhoz készült, továbbfejlesztett Intel Xeon processzort jelentett be, amely a Xeon processzorok DP termékvonalából a legnagyobb teljesítményt és órajel-sebességet nyújtja, a nagy értékű befektetések védelmét pedig lábkompatibilitással biztosítja.

˝Úgy tudunk a piaci terület élvonalában maradni, hogy következetesen jobb teljesítményt kínálunk a nagy kihívást jelentő vásárlói igények kielégítésére˝ – mondta Ajay Malhotra, az Intel Enterprise Platforms csoportjának vállalati értékesítésért és tervezésért felelős vezérigazgatója. ˝Ezek az új Intel Xeon processzorok kiemelkedő ár/teljesítmény arányt és komoly értéket nyújtanak a vásárlóknak, a meglévő Intel Xeon processzoros platformokkal való lábkompatibilitás pedig meghosszabbítja a régebbi befektetések élettartamát˝.

Az új, 3,2 GHz-es Intel Xeon processzor 1 MB gyorsítótárral és 533 MHz-es rendszerbusszal van felszerelve. Általános célú szerverekben történő felhasználásra készült, olyan funkciók ellátására, mint a webhosting, az adatgyorsítás, a keresőmotorok, a biztonsági alkalmazások, a médiafolyam-szolgáltatás vagy a nagy teljesítményű számítási feladatok elvégzése. Remek választás munkaállomásokba is, ha digitális tartalomkészítésről, gépészeti vagy elektronikai tervezésről, gazdasági elemzésekről vagy háromdimenziós modellezésről van szó. A rendszergyártók ezen a héten kezdik meg az új Intel Xeon processzorokra épülő rendszerek szállítását.

A 3,2 GHz-es Intel Xeon processor lábkompatíbilis a jelenlegi (szerverekhez készült) Intel E7501, illetve a (munkaállomásokhoz gyártott) Intel E7505 lapkakészlettel rendelkező rendszerekkel, valamint az Intel PRO gigabites Ethernet hálózati eszközökkel és az Intel Server RAID-vezérlőkkel. Hardverkompatíbilis a vezető gyártók rendszereivel is, valamint a két Intel Xeon processzort használó Intel szervertermékekkel. A 3,2 GHz-es Intel Xeon processzor már világszerte kapható, listaára 1.000 darab vásárlása esetén 851 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák