Connect with us

technokrata

IT Helpdesk rendszert szállított a Fornax a Westel számára

Laptop

IT Helpdesk rendszert szállított a Fornax a Westel számára

Az új rendszer a Westel több mint 2.000 munkatársa szolgálatában áll a vállalati intraneten keresztül.

A Fornax Rt. szakértői végezték a Westel Mobil Távközlési Rt. számára a Westel ITSM rendszer fejlesztését. A Remedy ARS alapon fejlesztett IT HelpDesk és logisztikai rendszer 10 hónap alatt készült el két szakaszban, melyet egy továbbfejlesztési szakasz követett.

A Helpdesk rendszer lehetővé teszi a mobil távközlési szolgáltatónál működő különböző informatikai rendszerekben felmerülő hardver, szoftver, hálózati vagy egyéb jellegű hibákról és igényekről különböző módon (telefon, e-mail, interface, Web) érkező bejelentések

 • rögzítését,
 • továbbítását a szakértői csoporthoz, ahol a hiba elhárítását, az igény teljesítését elvégzik
 • nyomon követését,
  valamint a folyamatosan bővülő tudásbázis alapján a hiba önálló elhárítását.

  A HelpDesk részhez integráltan kapcsolódó logisztikai modul alkalmas hardver és szoftver eszközök felhasználói és raktári nyilvántartásra; az eszközmozgatások kezelésére, nyomon követésére a teljes logisztikai folyamat során – az eszköz igény elbírálástól a selejtezésig – illetve ezen tevékenységekhez szükséges munkaerő menedzselésére.

  A fejlesztési projekt 2002 áprilisában indult. Ezt megelőzően a Fornax Rt. szakemberei elkészítették a rendszer demo-változatát, majd a Westel szakértőivel közösen kidolgozták követelményspecifikációt.

  A rendszer a Westel több mint 2.000 munkatársa szolgálatában áll a vállalati intraneten keresztül. A vezetőség számára az IT support-munka hatékonyságának növekedése mellett jelentős előny az, hogy a rendszer segítségével könnyen lehívhatóak különböző jelentések és statisztikai kimutatások, amelyek az IT támogatással kapcsolatos döntések előkészítésében kulcsfontosságú információkat szolgáltatnak. • Szólj hozzá!

  További Laptop

  Technokrata a Facebookon

  Népszerű

  Hirdetés

  Tipp

  LifeStyle