Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miniszteri biztos irányítja az EDR kialakítását

Laptop

Miniszteri biztos irányítja az EDR kialakítását

2003. szeptember 1-jétől Pesti István vezeti a projektet.

Az egységes digitális rádiótávközlő rendszerről (továbbiakban EDR) szóló 1074/2003. (VII.24) kormányhatározat módosítás az EDR kialakításával kapcsolatos tevékenységet az informatikai és hírközlési miniszter hatáskörébe helyezte át. Korábban a projekt felelőse a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter volt.

Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter a projekt fontosságára és nagyságára való tekintettel a projekt vezetésére 2003. szeptember 1-jétől Pesti István személyében miniszteri biztost jelölt ki.

Pesti István villamosmérnök, számítástechnikai szakmérnök jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az informatika és a digitális rádiótávközlés területén. 1991-ig a Magyar Honvédség Híradó és Informatikai csoportfőnök-helyettese volt, ezt követően több távközlési és informatikai cégnél dolgozott ügyvezetőként, illetve vezérigazgatóként. 2002-2003-ban a UPC Magyarország Kft. operatív vezetője volt.

Pesti István alapvető feladata az EDR megvalósításával kapcsolatos tárcaközi koordináció erősítése, valamint a kormányhatározatban meghatározott feladatok határidőre történő végrehajtásának biztosítása.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés