Connect with us

technokrata

Hamarosan új SuSE Linux születik

Laptop

Hamarosan új SuSE Linux születik

A SuSE bejelentése szerint asztali operációs rendszeréből a következő hónapban újabb változatot dobnak piacra.

A SuSe Linux 9.0 egyik legfontosabb újítása az Advanced Micro Devices, azaz az AMD legújabb, 64 bites Athlon processzorának támogatása. Ennek révén könnyebbé válik a Windows-ról való váltás ebben a környezetben is, mondta Holger Dryoff, a SuSE amerikai menedzsere.

Európa legnagyobb Linux disztribútora természetesen nem csak erre a változtatásra alapozza az operációs rendszer várható sikerét. A legutolsó változatú KDE webböngészőt és grafikai felhasználói felületet kapják majd ezen verzió birtokosai. Természetesen az OpenOffice irodai alkalmazáscsomag is a legújabb változatban képviselteti magát. A cég tájékoztatása szerint az OS része lesz a Kopete nevű azonnali üzenőszoftver is, mely az AOL, az MSN, az ICQ és a Yahoo hasonló szolgáltatást használóival, valamint az IRC-zőkkel lesz képes kapcsolatot tartani. Ezen felül a 9.0-s változat jobban fogja támogatni a Microsoft NTFS file-rendszerét, így még egyszerűbben futtathatják majd a felhasználók ugyanazon merevlemezen a két operációs rendszert vagy válthatnak Windows-ról Linuxra.

Maga a kernel a 2.4.21-es Linux verzión alapszik, de a SuSE a 2.6-os rendszermag legutolsó tesztváltozatát is mellékelni fogja, nagyobb beletekintést lehetővé téve a jövő linuxaiba. A magán- és üzleti felhasználók számára egyaránt értékesíteni tervezett operációs rendszer október 24-én jelenik majd meg a nemzetközi piacokon 40 dolláros áron (ez a personal verzióra vonatkozik, mellyel 60 napos terméktámogatás is jár). A Professional változat 90 napos terméktámogatást is magával hordoz, ennek ára 80 dollár lesz. Az AMD 64 bites processzorait támogató Linux 120 dolláros áron kerül majd forgalomba.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle