Connect with us

technokrata

2004-ben érkezik az Intel Pentium V

Laptop

2004-ben érkezik az Intel Pentium V

Friss információk láttak napvilágot az Intel közeljövőben bemutatkozó újgenerációs mikroprocesszora, a Pentium V kapcsán.

Egyes források tudni vélik, hogy a jelenleg Tejas fejlesztési kódnevet viselő új Intel processzor első tesztpéldányai valamikor a jövő év elején fognak elkészülni a vállalat gyártósorain, majd pedig a végleges változatú chipek körülbelül fél évvel később jelennek meg a kereskedelmi forgalomban.

Amennyiben hinni lehet a híradásoknak, az első Pentium V chipek 5 GHz-es működési frekvenciával fognak rendelkezni, ezen frekvencia azonban idővel egészen 7 GHz-ig, illetve a fölé fog emelkedni. A legfejlettebb 0,09 mikronos gyártási technológiák segítségével készülő Pentium V processzorok várhatóan LGA 775-ös tokozást fognak kapni, a bennük fellehető másodszintű gyorsítótár mérete pedig 2 MB lesz.

A Santa Clara-i chipgyártó ezt megelőzően az idei év végén tervezi bemutatni a jelenlegi Pentium 4 processzorok utódját, a Prescottot. A Prescott chipek 0,09 mikronos feszített szilícium technológiák segítségével fognak készülni és új utasításkészletet kapnak majd. Paul Otellini, a vállalat elnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy a Prescott-tal kapcsolatos fejlesztési és gyártási munkálatok a legnagyobb rendben folynak, és lényegében semmi sem állhat útjába annak, hogy ezen új Intel processzorok még az idén megjelenjenek a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp