Connect with us

Hirdetés

technokrata

2004-ben érkezik az Intel Pentium V

Laptop

2004-ben érkezik az Intel Pentium V

Friss információk láttak napvilágot az Intel közeljövőben bemutatkozó újgenerációs mikroprocesszora, a Pentium V kapcsán.

Egyes források tudni vélik, hogy a jelenleg Tejas fejlesztési kódnevet viselő új Intel processzor első tesztpéldányai valamikor a jövő év elején fognak elkészülni a vállalat gyártósorain, majd pedig a végleges változatú chipek körülbelül fél évvel később jelennek meg a kereskedelmi forgalomban.

Amennyiben hinni lehet a híradásoknak, az első Pentium V chipek 5 GHz-es működési frekvenciával fognak rendelkezni, ezen frekvencia azonban idővel egészen 7 GHz-ig, illetve a fölé fog emelkedni. A legfejlettebb 0,09 mikronos gyártási technológiák segítségével készülő Pentium V processzorok várhatóan LGA 775-ös tokozást fognak kapni, a bennük fellehető másodszintű gyorsítótár mérete pedig 2 MB lesz.

A Santa Clara-i chipgyártó ezt megelőzően az idei év végén tervezi bemutatni a jelenlegi Pentium 4 processzorok utódját, a Prescottot. A Prescott chipek 0,09 mikronos feszített szilícium technológiák segítségével fognak készülni és új utasításkészletet kapnak majd. Paul Otellini, a vállalat elnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy a Prescott-tal kapcsolatos fejlesztési és gyártási munkálatok a legnagyobb rendben folynak, és lényegében semmi sem állhat útjába annak, hogy ezen új Intel processzorok még az idén megjelenjenek a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés