Connect with us

technokrata

Letölthető az új ICQ Lite

Laptop

Letölthető az új ICQ Lite

A kedvelt azonnali üzenőszoftver könnyített változata ismét frissült, s mindenki számára letölthetővé vált a legújabb, 1300-as build.

Az ICQ Lite az eredeti üzenőkliens könnyített változata, mely méretét és funkcióit tekintve is kevesebb a nagy testvérhez képest. Egy rövid lista azon tulajdonságokról, melyekkel már régóta rendelkezik a program: üzenetek automatikus mentése chat közben, Google-keresés ICQ-ból, a másik oldal üzenetének gépelését kijelző User is typing… szöveg, SMS küldése nem ICQ felhasználók számára. Ezen felül mindössze egy gombnyomással lehet váltani a Pro és a Lite változat között – természetesen ekkor azért még szükség van a bővítések letöltésére.

Az ICQ Lite olyan tulajdonságokkal is fel lett ruházva, melyek korábban csak a Pro változat részét képezték, ám nagy igény mutatkozott rá a könnyített verzióban is (Visible/Invisible lista menedzselése, a felhasználók név vagy online státusz szerinti sorbarendezése, egy kontakt away üzenetének olvasása User menüből). Az ICQ Lite menüből, könnyen tetszreszabható (már ami a kinézetet illeti); valamint meghatározható, hogy a felhasználó nyilvános helyen (Internet-kávézó, iskola stb.) vagy magánterületen (lakás) tartózkodik éppen, illetve hogy csak vendég-e más számítógépén. Ez utóbbi funkció a csevegés tárolása szempontjából fontos (értelemszerűen senki nem szeretné például egy nyilvános Internet-hozzáférési ponton ˝otthagyni˝ bizalmas beszélgetéseit).

További funkciók

Már az AIM, AOL felhasználókkal is lehet kommunikálni, köszönhetően a kontakt listához való hozzáadás lehetőségének. Igaz, ez még keresés szintjén nem működik, tehát a használata egyelőre még picit kényelmetlen (legalábbis új kontakt felvétele esetén). Új érzelemkifejező jelek kerültek bevezetésre a pár hónnappal korábbi változatban, és megjelent az úgynevezett Quick User Locator is, mely az F3-mal vehető igénybe. Korábbi verzióinak lényeges újítása az XML History.

A Terminal szerveréről is letölthető üzenőszoftver legutolsó változata még annyira friss, hogy a hivatalos weboldalon is csak az előző változat funkciói találhatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek