Connect with us

technokrata

Canon Bubble Jet i560 – kategóriájában a leggyorsabb nyomtató

Laptop

Canon Bubble Jet i560 – kategóriájában a leggyorsabb nyomtató

A Canon bemutatta a Bubble Jet i560 nyomtatót, amely 22 oldal/perces fekete-fehér és 15 oldal/perces színes nyomtatási sebességre képes.

Ez a teljesítmény ebben a kategóriában jelenleg a legnagyobb, ami a Canon továbbfejlesztett mikrocsepp technológiájának (MicroFine Droplet Technology) köszönhető. A különálló tintatartályos ˝Single Ink˝ eljárást alkalmazó BJi560 4800 dpi valós felbontás mellett másodpercenként 19 millió tintacseppet kilövellő képességével, a hagyományos hatpatronos fényképnyomtatókat felülmúló minőséget nyújtja, ami a 2 pikoliteres mikrofúvókák beépítése révén válik lehetővé. Az új modell október elején jelenik meg a magyarországi piacon.

Fényképezőgépről közvetlenül a nyomtatóra
Az i560 úttörő abban a tekintetben is, hogy ez az első Canon Bubble Jet nyomtató, amely a PictBridge szabvány alkalmazását a gyakorlatban is lehetővé teszi – vagyis USB-kábellel biztosítja a közvetlen fényképnyomtatást bármilyen gyártmányú PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépről, vagy kameráról.

Az i560 25 százalékkal gyorsabb elődjénél (Bubble Jet i550), így a Canon belső tesztmérései szerint versenytársainál közel 30 százalékkal gyorsabb. A sebesség azonban nem megy a minőség rovására: az i560 továbbfejlesztett precíziós színelosztási technológiát (Precision Color Distribution Technology) alkalmaz, amely normál üzemmódban a nagy sebességű, magas színvonalú 1200 dpi felbontású színes nyomtatásról gondoskodik még a hagyományos papíron is.

˝Mérnökeink figyelemreméltó teljesítményével létrehozott nyomtató nemcsak kategóriájának leggyorsabbja, hanem a pontosságban is hallatlanul magas színvonalat képvisel˝ – jelentette ki Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója. ˝Ha a továbbfejlesztett mikrocsepp technológiát alkalmazó nyomtatóra váltunk, az akkora előrelépést jelent a precizitásban, mint amikor egy grafikusművész kréta helyett ceruzát kezd használni˝.

Precíziós nyomtatás – 2 pikoliterrel
Annak érdekében, hogy a fényképészek és az üzleti vállalkozások páratlan, előhívó-laboratóriumi minőségű fényképeket és színes ábrákat állíthassanak elő, az i560-ba beépítésre került a mikrofúvókákra épülő mikrocsepp technológia (MicroFine Droplet Technology). A mindössze 10 mikrométer átmérőjű kilövőnyílással a mikrofúvókák 2 pikoliteres tintacsepp-térfogatot produkálnak. (Ez a legtöbb konkurens termék által előállított cseppméretének kevesebb, mint a fele.) Nagy pontosságú félvezetőgyártási eljárás biztosítja, hogy minden tintacsepp pontosan azonos méretű legyen és pontosan a megfelelő irányba repüljön. Annak az irányíthatóságnak és pontosságnak révén, amit ezek a mikroszkopikus méretű cseppecskék tesznek lehetővé, a Canon jelentősen előtte jár legközelebbi versenytársainak a finom részletek kezelése terén, akár színes dokumentumokról, akár fényképek sokszorosításáról legyen szó.

A némelyik versenytárs termékét hétszeresen is meghaladó fúvókasűrűség az oldalszélek nyomtatásához szükséges idő drámai csökkenéséhez vezet, ami az i560 felülmúlhatatlan szegély nélküli nyomtatási sebességének alapja. Egy teljesen színes 4×6 colos (10,16×15,24 centiméter) szegély nélküli fénykép elkészítéséhez immár 50 másodperc is elég, – harmadannyi, mint a versenytársaknál. Minden sor speciális, 2 pikoliteres fúvókát egy másik, 5 pikoliteres fúvókasor is kiegészít, hogy az ábrák és homogén színfoltok nyomtatása ezáltal is gyorsabb legyen. A versenytársak nyomtatóival ellentétben a Bubble Jet i560 egyszerre képes nagy és kis tintacseppekkel is dolgozni, ami nagyfelbontású üzemmódban is lehetővé teszi a nagy sebességet.

Tinta- és időveszteség nélkül
A külön tintatartályos technológia egyenként cserélhető tintatartályokat alkalmaz minden színhez, így csak a teljesen üreseket kell kicserélni. A ˝tintaszint-alacsony˝ és a ˝tinta kifogyott˝ érzékelő-rendszer figyelmezteti a felhasználót, ha valamelyik szín éppen fogyatkozóban van. A Canon átlátszó tintatartályai eldobás előtt annak ellenőrzését is lehetővé teszik, hogy a tartály valóban üres-e. A nagykapacitású, 150 lapos papíradagoló a komoly mennyiségi elvárásokkal dolgozó üzleti felhasználóknak igényeit hivatott kielégíteni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek