Connect with us

technokrata

Dell: jövőre 10 millió notebookot fogunk eladni!

Laptop

Dell: jövőre 10 millió notebookot fogunk eladni!

2004-ben minden idők legnagyobb mennyiségét tervezi értékesíteni a Dell hordozható számítógépekből.

A források szerint a Dell jövőre 9-10 millió noteszgépet tervez eladni, ami az idei 6,5 milliós darabszámhoz képest mindenképp jelentős növekedés. Ez egyébként az idén értékesített noteszgépek (prognosztizált) 40 milliós darabszámának egynegyede – az amerikai cég egyáltalán nem nevezhető kispályásnak e téren (sem). A vállalat terveiről egyébként a tajvani szerződéses gyártók számoltak be.

Ebből természetesen azok a tajvani és dél-koreai cégek fognak profitálni, akik kapcsolatban állnak a Dellel. A Quanta, a Compal és a Wistron mindenképpen derűs jövő elé néz, a fenti terveket figyelembe véve. A Quanta és a Compal egyébként 4-5 millió darabot fog leszállítani, míg a jóval kisebb Wistron is 600-900 ezer noteszgépet tervez a Dell számára értékesíteni. A Samsung szupervékony típusra kötött megállapodást az amerikai vállalattal, melyből körülbelül 300-400 ezret fog jövőre produkálni.

Jövőre egyébként egyéb változások is várhatók a notebook-piac tekintetében. A noteszgépek történetében eddig minden évben az üzleti szférának szánt típusok képviselték magukat többségben (idén háromszor több céges notebookot adnak el, mint magán használatra szánt hordozható számítógépet), ám jövőre az USA-ban már ugyanannyi ilyen eszköz kerül magánemberekhez, mint vállalatok alkalmazottaihoz, vezetőihez.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle