Connect with us

Hirdetés

technokrata

LUMIX DMC-FZ2: digitális fényképezőgép 12x-es optikai zoommal

Laptop

LUMIX DMC-FZ2: digitális fényképezőgép 12x-es optikai zoommal

A Panasonic a LUMIX digitális fényképezőgépek új családtagját jelentette meg, a DMC-FZ2 modellt.

Elődje, a DMC-FZ1, nagy elismerést vívott ki magának a piacon. A DMC-FZ2 nagyobb teljesítményű funkciókkal jelenik meg, ugyanakkor megőrzi a DMC-FZ1 avantgárd jellemzőit.

A DMC-FZ2 a hagyományos, könnyen használható, programvezérelt automatikus expozíció mellett zár-prioritású és blende-prioritású automatikus expozíciós lehetőségekkel is rendelkezik. Saját ízlése szerint szabályozhatja a módot, ahogyan a képeket elkészíti, ugyanakkor a tárgyak továbbra is optimális expozícióval kerülnek megörökítésre. Az előd egyedülálló tulajdonságait öröklő DMC-FZ2 12x-es szuper optikai zoom-mal (amely egy 35mm-es filmmel működő fényképezőgépre szerelt 35-420mm-es zoom objektívnek felel meg) és a teljes zoom tartományban F2.8 fényerősséggel bír. Mindkét tulajdonság eddig csak csúcskategóriás fényképezőgépekben volt elérhető.

Ez a fényképezőgép mindent megad felhasználóinak, hogy igazán professzionális megjelenésű, a tárgyakat meleg, életszerű árnyalatokkal ábrázoló dinamikus látószög-változatokkal készült közeli felvételeket készíthessenek. A DMC-FZ2 optikai képstabilizátora (Mega Optical Image Stabilizer – O.I.S.) kiküszöböli a berázás hátrányos hatását, ami gyakran jelent problémát egy távoli tárgyra történő zoomoláskor. Az O.I.S. különösen hatékony az alacsony megvilágítás mellett készült képek és a makrófelvételek esetében, amikor semmilyen elmosódás nem megengedett. A kompakt DMC-FZ2-ben a Panasonic a digitális technológiák és az elismert Leica optikai technológiák ötvözésével olyan szintű teljesítményt ért el, ami sok felső kategóriás tükörreflexes fényképezőgépet maga mögé utasít. A DMC-FZ2 működtetése nagyon hatékony, alacsony indulási idővel és az exponáló gomb lenyomása és a kép rögzítése között eltelt rövidebb, mindössze 0,1 másodperces késéssel, valamint csökkentett zárismétlési idővel. A “Mega Burst” sorozatfelvétel gyors, egymást követő képek készítését is lehetővé teszi. A DMC-FZ2 üzemmódválasztó tárcsája megkönnyíti a fényképezési viszonyoknak legmegfelelőbb fényképezési üzemmód kiválasztását. Például az Éjszakai portré üzemmód optimális expozíciós beállításokat biztosít az éjszakai háttér előtt fotózott személyek fényképezéséhez. Ezek a felhasználóbarát tulajdonságok tovább fokozzák a fotózás örömét. A DMC-FZ2 a tükörreflexes fényképezőgépet használó kezdő fotósok és családok számára készült, akik odakint szeretnének képeket készíteni. Az általában eggyel magasabb kategóriában megtalálható funkcióival a DMC-FZ2 egyszerű módot kínál a gyönyörű digitális fényképek örömteli elkészítéséhez.

Blende/zársebesség prioritású automatikus expozíció funkció
A blende-prioritású és zársebesség-prioritású automatikus expozíció funkciók lehetővé teszik, hogy dinamikus és lenyűgöző képeket készítsen anélkül, hogy az expozíció (a fény mennyisége) miatt kellene aggódnia.

Blende-prioritás: A ˝blende˝ szabályozza a mélységélességet. A nagyobb blende érték (kisebb szám) csökkenti a mélységet, vagy jobban összpontosíthat a fő témára. Portré esetében a modell éles képe egy elmosódott háttér előtt jelenik meg. Kisebb blende érték (nagyobb szám) növeli a mélységet, vagy több tárgyat is élesen jelenít meg. Így képes lesz a szemébe ötlő nagyszerű látvány pontos megörökítésére.

Zársebesség-prioritás: A ˝zársebesség˝ befolyásolja a mozgó tárgyak mozgását. A gyorsabb zársebesség kimerevíti a tárgy mozgásának egy pillanatát. A gyorsan száguldó autók és a vágtázó lovak állónak tűnnek a képen. Egy lassabb zársebesség kihangsúlyozza a lassan mozgó téma, például a tipegő kisgyermek vagy a csobogó patak mozgásának dinamikáját.

Kompakt készülék 12x-es Mega Optikai Zoom-mal és F2.8 fényerősséggel a teljes tartományban
A DMC-FZ2 a Leica AG kiváló optikai minőségét öröklő, második generációs DC VARIO-ELMARIT lencse megnövelt teljesítményével rendelkezik. A 12x-es zoom lencserendszer, amely nyolc csoportban 13 elemet tartalmaz – melyek között megtalálható négy aszférikus felület három lencsében (köztük egy kettős aszférikus felületű lencsével) – F2.8 fényerősséget biztosít a teljes zoom tartományban. Ez a korszerű lencserendszer hozzájárul annak a kompakt méretnek a megvalósításához, ami a hagyományos fényképezőgép rendszerekkel nem érhető el. A 35mm-es fényképezőgépen lévő 35 – 420mm-es objektívvel egyenértékű 12x-es optikai zoom a távoli tárgyakat is közel hozza. A DMC-FZ2-vel könnyedén készíthet olyan távoli fotókat is, mint például egy futballozó gyermek képe.

Optikai képstabilizátor (O.I.S.) csillapítja a kézremegés hatását zoomolás közben
A Panasonic ragaszkodott az optikai képstabilizátor alkalmazásához a 12x-es optikai zoom mellett, mivel a távoli képekre történő zoomolás során megnő a berázás hatása. A Panasonic videokamerák számára kifejlesztett technológiák alkalmazásával a DMC-FZ2 Mega O.I.S. segít a remegés csillapításában. Még azt az enyhe elmozdulást is képes minimálisra csökkenteni, amit az exponáló gomb lenyomása okoz, hozzájárulva ezzel is a még tisztább, élesebb képekhez. A Mega O.I.S. akkor is segít, ha a felhasználó különös hangsúlyt szeretne adni egy képnek, például amikor vaku nélkül fotóz egy éjszakai témát lassú zársebesség mellett, hogy kihangsúlyozza egy mozgó tárgy mozgását, vagy amikor a Panoráma üzemmód használatával emeli ki a mozgást.

MEGA BURST sorozatfelvétel
A DMC-FZ2 MEGA BURST sorozatfelvétel funkciójával villámgyors, másodpercenként négy képes sebességgel készíthet akár hét teljes méretű képből álló fotósorozatot. Ezzel a felhasználó fényképek gyors egymásutánját készítheti el, ha a téma úgy kívánja, majd később kiválaszthatja közülük a legjobban sikerült felvételeket és törölheti a maradékot. A hagyományos fényképezőgépekkel ellentétben itt nincs filmpocsékolás. A gyors sorozatfelvétel különösen jól jöhet mozgó tárgyak fotózásakor.

Gyönyörű felvételek minden alkalommal, az egyszerűen használható üzemmódválasztó tárcsával
Az üzemmódválasztó tárcsa segítségével könnyedén választhat a kilenc üzemmód közül, melyek között megtalálható a Makró, a Sport, a Panoráma, az Éjszakai portré és a Portré, valamint a P/A/S, a Mozgókép, a Lejátszás és az Egyszerű üzemmód. Ezek az üzemmódok automatikusan olyan beállításokat választanak ki, amelyek optimális eredményt biztosítanak az adott fotózási körülmények között. A Panoráma üzemmód élesen fókuszálva örökíti meg a tárgyat, miközben a háttér tovahalad, segítségével könnyedén készíthet tiszta képeket száguldó versenyautókról vagy atlétákról. Az Egyszerű üzemmód minimális számú menüponttal rendelkezik, ami kezdők számára is lehetővé teszi a legjobb beállítások megtalálását. Egyszerű üzemmódban például anélkül is kiválaszthatja a legjobb beállítást e-mail, A4-es méretű papírképek vagy más alkalmazás számára, hogy ismerné a pixelek számát.

További tulajdonságok, amelyek fokozzák a fotózás örömét
– Hangos QuickTime mozgóképek felvétele
– A Színeffekt (Colour Effect) funkció lehetővé teszi a színárnyalatok beállítását, az egyéni igényeknek megfelelően (Meleg, Hűvös, Fekete-fehér)
– Nagy fényerejű, 1,5 colos 114,000-pixel felbontású színes LCD
– Az előfókuszálási funkció zárolja a fókusztávolságot fotózás közben.

Egyedülálló stílusú lencsevédő ernyő alaptartozékként mellékelve
A készülékváz színének megfelelő lencsevédő ernyő mellékelve, amelynek segítségével tisztább és szellemképtől mentes képek készíthetők.

A LUMIX DMC-FZ2 szeptembertől kapható. Ajánlott bruttó fogyasztói ára 149.990 Ft.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés