Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Magyarország a ´Legjobb Munkahely´

Laptop

Microsoft Magyarország a ´Legjobb Munkahely´

A Hewitt Inside kutatócég és a Figyelő gazdasági hetilap idén is elkészítette, az immár hagyományossá váló „Legjobb Munkahely” elnevezésű felmérését. A héten megtartott – sajtótájékoztatóval egybekötött – ünnepélyes díjkiosztón hozták nyilvánosságra a felmérés eredményeit, melyek alapján a 2003-as év „Legjobb Munkahely”-e a Microsoft Magyarország Kft.

A Hewitt Inside kutatócég és a Figyelő immár harmadik éve végzi el a kutatást, melynek során először az alkalmazotti elégedettséget vizsgálták, a cégek vállalati kultúrájáról alkotott képet. Második körben a vállalat HR politikáját vették nagyító alá, végül a cégek első számú vezetőinek munkaadói minősítését végezték el.

A „Legjobb Munkahely” cím azt bizonyítja, hogy a Microsoft immár nemcsak az informatikai élet területén tölt be legendás szerepet, hanem ugyanilyen kiemelkedő helyet foglal el a munkaadók között is. Munkahelyi kultúrájában a kreativitást és a folyamatos kihívásokat hangsúlyozza, melyek lehetővé teszik az egyéni képességek kibontakozását, de ezzel együtt csapattá is kovácsolják a munkatársakat. A vállalat magas követelményeket támaszt alkalmazottaival szemben, de ezzel együtt kiemelkedően jó fejlődési és előmeneteli lehetőségeket biztosít. A cég HR politikájának sikerességét mutatja, hogy a Microsoft egyedülállóan magas alkalmazotti elkötelezettségi mutatókat ért el a kutatás során.

„A testre szabott feladatok nem csak a szakmai továbbképzést, fejlődést segítik, hanem olyan emberi értékek előtérbe kerülését, erősödését, mint a felelősségtudat, az önálló munkavégzés a közös cél érdekében.” – mondta Vityi Péter a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Microsoft Magyarország alkalmazottainak létszáma 50 fő, az egy főre jutó HR költés pedig 1.200.000 Ft körül van éves szinten. A Microsoft nagy hangsúlyt fektet alkalmazottainak folyamatos képzésére, mind szakmai mind pedig készségfejlesztői oldalon. Karrierfejlesztési programok, regionális – és lokáltréningek sorozata járul hozzá, hogy a dolgozók mind szakmailag, mind egyéb fontos (emberi és vezetői) képességek szempontjából fejlődjenek. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy a vállalatnál az egy főre jutó tréningórák száma 178 óra.
A Microsoft Magyarország széles körű, béren kívüli juttatást is ad dolgozóinak: munkavégzéshez szükséges eszközöket (laptop, telefon, autó), kockázati csoportos életbiztosítást, a kötelező munkaügyi előírásokon túli egészségügyi szolgáltatást, étkezési hozzájárulást és sportolási lehetőséget biztosít.

Egy szervezet életének meghatározó eleme az információáramlás, és a kapcsolattartás. A díj egyfajta elismerés a Microsoftnál folyó komoly szakmai munkára is, hiszen a dolgozók a cég legfrissebb fejlesztéseit használják a gyakorlatban, kihasználva annak minden előnyét. Ezáltal nagymértékben felgyorsul a cégen belüli kommunikáció, megnő a dolgozók mobilitása, és egyszerűsödik sok szervezési feladat.

A személyes kapcsolattartást erősítik a csapatépítő tréningek, amelyeknek célja, hogy a dolgozók ne csak a munka oldaláról, hanem a szabadidő eltöltése során is megismerjék egymást.

„Minden külső visszajelzés, elismerés nagyon fontos a számunkra, legyen az pénzügyi vagy szakmai eredmény, de talán még ezeknél is kiemelkedőbb az emberi értékek kezelésére, fejlesztésére vonatkozó pozitív visszajelzés. Az elmúlt tíz év tevékenységét, sikerét mintegy megkoronázza a „Legjobb Munkahely” cím, mely mind hazai, mind nemzetközi szinten komoly elismerést jelent, és amely azt jelzi, hogy jó úton haladunk.” – mondta Vityi Péter a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés