Connect with us

technokrata

New Media Expo 2003 Nemzetközi Szakkiállítás és Konferencia

Laptop

New Media Expo 2003 Nemzetközi Szakkiállítás és Konferencia

A nemzetközi rendezvények sora után hazánkban a negyedik alkalommal megrendezett New Media Expo 2003 várja az animáció, broadcast, film és interaktív médiafejlesztés iránt érdeklődőket.

Az idén közel 1500 látogatóra számító New Media Expo az elmúlt évek során a közép és kelet-európai régió legrangosabb ilyen jellegű szakmai találkozójává nőtte ki magát. Az október 30-án és 31-én megrendezendő kétnapos esemény számtalan érdekességet és újdonságot tartogat a szakmai látogatók és hobbisták számára egyaránt. A kora őszi időpont lehetővé teszi, hogy Európában az elsők között itt mutatkozzanak be a legfrissebb fejlesztések. A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy újfajta kommunikáció alakuljon ki a felhasználók és a gyártók között, ezért a látogatók az előadások mellett a kiállítói területen személyesen is találkozhatnak a fejlesztők képviselőivel és, kipróbálhatják a legfrissebb technológiai újdonságokat.

A New Media Expo 2003 rendezvény kiállítói és előadói a legrangosabb európai és amerikai szoftver és hardver gyártók fejlesztői. A kiállítás legismertebb résztvevője a kanadai székhelyű Discreet, mely a legismertebb 3D animációs szoftver, a 3ds max 6-os verziója, valamint a Combustion 3 effekt környezet segítségével mutatja be, hogyan készülnek a legszínvonalasabb Hollywood-i filmtrükkök.

Az effektek és képfeldolgozás területéről az itthon is jól ismert Realviz és IS-Distribution termékeivel találkozhat a látogató. Hazánkban elsőként mutatkozik be a filmes szakma számára egzotikumának számító data conform és film master videó editáló és fényelő rendszer, az angliai nucoda inc.-től. A multimédia- és Internet-fejlesztők a Virtools 3D játék- és webfejlesztő megoldásával valamint a Toon Boom Technologies cell hagyományokon alapuló, flash kimenetű vektoros animációs szoftverével találkozhatnak. A tradicionális rajzfilm készítés rajongói számára a USAnimation szoftver magyarországi bemutatója kínál látványos pillanatokat.

Az Electronic Farm a hazánkban kevéssé ismert fogalom, a produkciós erőforrás kezelés szoftveres módját mutatja be a Farmers Wife termékén keresztül. Az NxN piacvezető termékével, a verziókontrollt és teljes körű hozzáférés felügyeletet biztosító az Alienbrain Studio-val jelentkezik. A szoftverek mellett természetesen a grafikai piacra szánt hardverek is bemutatkoznak, így a látogatók megismerhetik a 3Dlabs legendás Wildcat IV és VP architektúrájú grafikus kártyáit, a Wacom digitalizáló tábláit valamint a texasi Boxx Technologies extrém teljesítményű PC munkaállomásait.

A 2003-as rendezvény egyik újdonságának számít a hazai produkciós vállalkozásokkal közösen szervezett állásbörze, melyen a szakma iránt érdeklődő fiatalok a legfrissebb állásajánlatokból válogathatnak.

A tanulni vágyóknak is tartalmaz érdekességeket a rendezvény, hiszen jelen lesz Kelet-Európa legjelentősebb, nemzetközi tanúsítványokat biztosító animációs, film-effekt és multimédia oktatóintézete a Studio21 Training Center.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák