Connect with us

technokrata

Céginformációkkal dolgozó szakembereknek szánt egyedülálló fejlesztés

Laptop

Céginformációkkal dolgozó szakembereknek szánt egyedülálló fejlesztés

A KJK-KERSZÖV új fejlesztése: tulajdonosi ábra a CompLex CD Céghírekben.

A KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó a CompLex CD Céghírek termékét a világon egyedülálló fejlesztéssel, a vállalkozások tulajdonosi összefonódásait bemutató, grafikus szolgáltatással egészítette ki. A céginformációkkal dolgozó szakemberek, újságírók munkáját megkönnyítő funkció egyetlen gombnyomásra, automatikusan megrajzolja, hogy egy cégnek kik a tulajdonosai, és azt is, hogy milyen további cégekben vannak érdekeltségeik. A világon először Magyarországon elérhető szolgáltatás azonban éppen hazánkban nem használható ki teljes körűen, mivel a kivételesen szigorú adatvédelmi szabályaink miatt a természetes személyek nevét egyelőre nem jelenítheti meg a szoftver.

A CompLex CD Céghírek Magyarország egyik legnépszerűbb, CD-n forgalmazott cégadatbázisa, amely évek óta szolgálja a céginformációkkal dolgozó szakemberek munkáját. Most a cég egy új funkcióval, az úgynevezett tulajdonosi ábra, illetve tulajdonosi térkép modullal igyekszik megkönnyíteni a kutatók dolgát. Az új szoftverelem révén grafikusan, könnyen átlátható formában megtekinthető a cégek tulajdoni viszonyai (a cégnek kik a tulajdonosai, és milyen további cégeket tulajdonolnak). A szabadon paraméterezhető szolgáltatás nem kevesebbet tesz lehetővé, mint hogy tetszőlegesen hosszú, bonyolult és szerteágazó tulajdonosi láncot tekintsünk át egy ábrán gombnyomásra, automatikusan.

A szolgáltatás egyelőre – adatvédelmi okok miatt – a természetes személy tulajdonosokat csak üres dobozokkal jelzi, nevük feltüntetése nélkül. Ugyanilyen okok miatt korlátozták az egy természetes személy által tulajdonolt cégek megmutatását. A jogi személyek vonatkozásában nincs korlátozás.

A CD Céghíreket komoly programozói csapat fejleszti hónapról hónapra. Az elmúlt egy évben teljesen megújult a szoftver: korszerű, a Microsoft újabb operációs rendszereihez hasonló külsőt kapott. A rendszer alapszolgáltatásává vált a heti ingyenes online frissítési funkció. A fejlesztés természetesen folyamatos: jövőre a cég újabb szolgáltatásokkal bővíti a céginformációkkal dolgozó szakembereknek szánt egyedülálló megoldást.

Mit kínál a CompLex CD Céghírek?

Cégadatok hivatalos forrásból
A CD lemezen lévő adatok megegyeznek az Igazságügyi Minisztérium által szerkesztett Cégközlöny elektronikus verziójával és kiegészülnek a cégek saját, közvetlen hirdetményeivel.

Tulajdonosi és egyéb kapcsolatok egyszerű feltárása
Világszinten is egyedülálló új szolgáltatás a “tulajdonosi ábra”, melynek segítségével az egyes cégek tulajdonosi és egyéb kapcsolati formái faszerkezetű ábra segítéségével megjeleníthetők.

Teljes magyar cégadatbázis és angol nyelvű TEÁOR
A külföldi, illetve a Magyarországon dolgozó idegen nyelvű felhasználóink igényeit elégíti ki azon új programfunkció, amelynek segítségével az adatbázis és a kezelőfelület angol nyelvűre váltható át.

A cégek teljes cégtörténete

 • Cégnév, székhely, alaptőke-változások
 • Székhelyáthelyezések
 • Tulajdonosváltások
 • Átalakulások, jogelődök, jogutódok
 • Visszautasított cégbejegyzési kérelmek
 • Csőd, felszámolás, végelszámolás
 • Visszavont bírósági eljárások

  Közel 40 féle keresési lehetőség
  A CD Céghírek adatbázisban igen sokrétűen lehet keresni a cégjegyzékben megtalálható összes adattípusra külön és egymással kombináltan is. Keresés indítható tetszőleges szavakra, szókapcsolatokra.

  Ingyenes Online Céghírek szolgáltatás minden előfizetőnek
  A programhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatás az újonnan bejegyzett társaságoknak, a cégek életében bekövetkezett változásoknak, bírósági végzéseknek és egyéb hirdetményeknek rendezett online letöltését teszi lehetővé. A szolgáltatás csak a CD lemez kezelőprogramjából érhető el és minden előfizetőnek ingyenes.

  Közvetlen kapcsolat az Igazságügyi Minisztérium Cégnyilvántartási és Céginformációs Szolgálatával
  A cégekről azonnal további naprakész és hiteles céginformáció kérhető az Igazságügyi Minisztérium Cégnyilvántartási és Céginformációs Szolgálatától a rendszerbe beépített, a megyei cégbíróságokhoz közvetlen kapcsolatot biztosító – és külön díjazásért igénybe vehető – IM Online rendszer segítségével.

  Integrált Internetes keresők
  A program kezelőfelületébe integrált Internetes keresők lehetőséget biztosítanak a cégbíróságokon bejegyzett cégadatokon túl, egyéb fontos adatok – telefonszám, e-mail cím, honlap – gyors kereséséhez, eléréséhez. A szolgáltatás az Általános eszközsorról érhető el.

  Korlátozás nélküli export
  A programból korlátozás nélkül exportálható a cégek neve, címe és cégjegyzékszáma, xml és txt fájlba. A funkció segítségével könnyen készíthetők marketing célú adatbázisok. Külön megrendelhető hardverkulcs segítségével további adatbázismezők exportálása válik lehetségessé.

  Fejlett nyomtatási funkciók
  A nyomtatási funkciók szélesedtek és az újabb kor (és etikett-típusok) által támasztott követelményeknek megfelelő etikett-nyomtatás lett a rendszerbe építve.

  Partnerlista-kezelés
  A program import funkciója lehetőséget biztosít partnerlisták beemelésére és a cégállapot-változások figyelésére vagy nyomon követésére.

  Cégadat nézetek
  A rendszer egyik fő sajátossága az, hogy a 1997. évi CXLV. törvényben (Cégtörvény) és a 10/1998. (V. 23.) IM rendeletben említett kiadmánytípusokkal megegyező vagy tetszőlegesen választott adatelrendezésben képes megmutatni az egyes cégek adatait. Így az adatok egy cégre vonatkozóan lekérhetőek a CD-cégkivonatnak, a CD-cégmásolatnak, a CD-névjegynek stb. megfelelő elrendezési formában. Ezt egészíti ki a cégkivonat régebbi időpontban programfunkció, ami lehetőséget nyújt a cég korábbi adatainak egy meghatározott régebbi időpontban történő megjelenítésére is. • Szólj hozzá!

  További Laptop

  Technokrata a Facebookon

  Népszerű

  Hirdetés

  Tipp

  LifeStyle