Connect with us

technokrata

3COM: széleskörű hálózat menedzsment és ellenőrzés az új IntelliJack-kel

Laptop

3COM: széleskörű hálózat menedzsment és ellenőrzés az új IntelliJack-kel

Megnégyszerezi az összekapcsolt hálózatok kapacitását, és feleslegessé teszi új kábelek telepítését az IntelliJack elnevezésű új kapcsolócsalád, amelyet a 3COM mától Magyarországon is forgalmaz.

A 4-portos ˝In-The-Wall˝ kapcsolók új IntelliJack családja a falra szerelhető kapcsolók új generációját képviseli, széleskörű hálózat menedzsment és ellenőrzési lehetőséget biztosít.

A növekvő vállalkozások számára hálózati kapacitásuk bővítése egyre nagyobb anyagi és technológiai kihívást jelent, nem beszélve az esztétikai szempontokról, amelyeket a hagyományos kábelezéssel igen nehéz figyelembe venni. A 3COM új IntelliJack családja költségtakarékos megoldást kínál, miközben menedzselhetővé és ellenőrizhetővé teszi a kapcsolatot. Az új IntelliJack támogatja az Ethernetes tápellátást (Power Over Ethernet – PoE) ezáltal a meglévő kábelezésen keresztül távtáplálással üzemeltethető, így nagy megbízhatóságot és optimális hálózati teljesítményt garantál.

Az IntelliJack család része a 3Com NJ205 IntelliJack elnevezésű 4-portos gyors Ethernet kapcsolója (Fast Ethernet Switch), ami megfelel az Európai Unió és más piacok szabványainak. A menedzselhető, falba rögzített kapcsoló az 1-portos LAN fali végpontot 4-portos gyors Ethernet hálózati csatlakozási ponttá alakítja át. A központosított menedzsment lehetővé teszi a helyzetelemzést és olyan továbbfejlesztett alkalmazásokat kínál, mint a port szintű VLAN csatlakozás, továbbá lehetővé teszi a forgalom fontossági sorrendben történő szabályozását (802.1p). Az IntelliJack alkalmas áramtovábbításra is, mellyel további eszközök központi távtáplálása oldható meg (wireless berendezések, webkamera, Ethernet telefon, vagy bármely PoE szabványt támogató eszköz).

A 3Com Superstack 3 Switch 4400 PWR ideális megoldás lehet mint központi tápforrás. A 24 portos hálózati eszköz számos hálózati szolgáltatáson túl (pl.: Layer4, RADIUS) minden tekintetben támogatja az IEEE802.3af szabványt is.

Mindezen tulajdonságok különösen alkalmassá teszik az NJ205 kapcsolót az IP alapú hang és egyéb konvergens alkalmazások támogatására.

A családhoz tartozik a 3Com nem menedzselhető, 4-portos kapcsolója, az NJ105 IntelliJack is, amely – az NJ205-höz hasonlóan – képes megnégyszerezni az irodák, konferencia termek, osztálytermek, történelmi épületek és minden nehezen kábelezhető helyiség hálózati port kapacitását.
Az IntelliJack kapcsolók esztétikusan illeszthetők a falba, a kábelvezetőkbe, vagy a padlón elhelyezett dobozba. Szabványos, mégis esztétikus formájuknak köszönhetően bárhová egyszerűen felszerelhetők: irodákba, osztálytermekbe, konferencia termekbe, vagy akár közterületre, telefonfülkékbe. Mivel telepítésük további kábelezést nem igényel, az IntelliJack kapcsolók nagyszerű megoldást jelentenek a nehezen kábelezhető régi épületek, tömör falszerkezetű és azbeszt szigetelésű helyszínek számára.

Mind az IntelliJack NJ105, mind az NJ205 kapcsoló a meglévő kábelezést használja, minimalizálva ezzel a bővítés költségeit.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle