Connect with us

Hirdetés

technokrata

WebSphere Studio internetes alkalmazások fejlesztéséhez

Laptop

WebSphere Studio internetes alkalmazások fejlesztéséhez

Az IBM új, a fejlesztést lassító időigényes feladatokat automatizáló szoftverfejlesztő eszközei.

Legyen szó középvállalatok egyéni fejlesztőiről vagy fejlett vállalati alkalmazásokat készítő csoportokról, az IBM új eszközei felgyorsítják a tranzakciós alkalmazások létrehozását, kiaknázását és tesztelését, valamint az online szolgáltatásokon alapuló, J2EE környezetben üzemeltetett honlapok működését.

Napjainkban az internetes fejlesztők órákat töltenek el olyan másodlagos feladatokkal, mint például a különböző oldalak frissítése, a honlapok közötti hiperhivatkozások cseréje, vagy a kód hibáinak keresése. A probléma még összetettebb lehet, ha a cég honlapjának tartalmát egy felvásárlás után gyorsan integrálni kell az anyavállalat honlapjába. Az adatmozgatás, a céges fejlécek cseréjének vagy a logók eltávolításának munkaigényes folyamata hetekkel késleltetheti az átalakított honlap elindítását. Az IBM kifejlesztette az iparág első olyan eszközeit, amelyek automatizálják e folyamat nagy részét, így a fejlesztők automatikusan frissíthetik a honlapok közötti információkat, egyben átemelhetnek teljes hivatkozás-csoportokat az oldal valamely másik pontjára és végrehajthatják az internetes alkalmazások teljes hibakeresését, beleértve a böngészőben futó VisualBasic és JavaScript kódokat is.

Ezek az eszközök az első olyan – vezető szolgáltató által kifejlesztett – alkalmazások, amelyek támogatják a legújabb Web Services Interoperability Organization (WS-I) szabványt, a WS-I Basic Profile 1.0-t, amely kivitelezési útmutatást ad az alapvető internetes alkalmazások sajátságainak integrálására az átjárható szolgáltatások kifejlesztése érdekében. A WebSphere Studio automatikus üzenetet küld, ha az adott internetes szolgáltatás nem egyezik a profillal, a fejlesztők pedig ˝varázslók˝ segítségével kódot generálhatnak és könnyedén ellenőrizhetik a szolgáltatás és a profil összehangoltságát.

Az IBM autonóm számítástechnikai kezdeményezésének legújabb lépéséről van szó, amelyben a szervezett ˝okos˝ számítástechnikai összetevők hálózata azt és akkor nyújtja az ügyfélnek, amire és amikor neki erre szüksége van, minimális szellemi vagy fizikai erőfeszítés ellenében. A WebSphere Studio új eszközei autonóm tulajdonságokat hoznak a fejlesztési folyamat unalmas lépéseinek automatizálásával, melyekhez ezután nem lesz szükség emberi munkaerőre, így a fejlesztők az alkalmazások megalkotására és kiaknázására koncentrálhatnak.

A WebSphere Studio V5.1 új automatizált elemei

• Új, könnyen kezelhető sablonokkal ellátott honlaptervező, amely a honlap több oldalának egyidejű frissítését teszi lehetővé anélkül, hogy a változtatásokat egyenként kellene felvinni. Például a B2B irodai termékeket forgalmazó oldal frissítheti a sablon címsorát és hozzáadhatja a ˝Megrendel˝ gombot, majd automatikusan oldalak százain hajthatja végre ezt a változtatást. Esetleg a fejlesztő kiemelheti a honlap valamely szekciójának összes oldalát – például a B2B ügyfelek részére papírtermékekét – és a művelet automatikus frissítésével átteheti őket a B2C szekcióba.
• Az alkalmazás hálózati használatbavétele után felmerülő, a működést akadályozó problémák előrejelzésének képessége. A WebSphere Studio jelentést készít, amely kiiktatja a találgatást a szükséges kapacitás meghatározásakor. Valamely banki alkalmazáson dolgozó fejlesztő különféle tesztforgatókönyvek futtatása nélkül pontosan előrejelezheti, hogy mekkora szerverre vagy adatbázisra lesz szüksége.
• A WebSphere Application Server alkalmazások hibakereső módban való futtatásának képessége a teljesítmény csökkenése nélkül. Például az új módszer helyettesíti WebSphere Studio azon funkcióját, amely engedélyezi a kódok megváltoztatását és a változások azonnali megtekintését, így mindez lehetővé válik a szerver újraindítása nélkül.
• ˝Drag-and-drop˝ lehetőség felhasználói felületek fejlesztéséhez a WebSphere Studio frissített oldaltervezője segítségével. Ez a frissítés alapot biztosít az idén megjelenő JavaServer Faces (JSF) támogatásához. A JavaServer Faces esetében olyan szabványról van szó, amely egyszerűsíti a felhasználói felületek fejlesztését, tesztelését és kezelését. A WebSphere Studio JSF-támogatása több órás kézi kódolástól fogja megkímélni a fejlesztőket a J2EE-alapú alkalmazások felhasználói felületeinek fejlesztési feladatainak automatizálásával. Például ez az opció automatikusan generálja az adatbázisban már megtalálható meghatározásokon alapuló felhasználói adatbevitel és adat-összekapcsolás kódját.

A WebSphere Studio V5.1 az iparág egyik legnyitottabb fejlesztési környezete, amely a WebSphere Studio lendületére támaszkodva lehetővé teszi a legújabb webes szolgáltatásokra és az Eclipse nyílt forráskódú eszközintegrációs platformra épülő alkalmazások létrehozását. A WebSphere Studio tartalmaz még JSR 101 és JSR 109 kivitelezéseket, amelyek segítségével a WebSphere Studio alatt egyszerűbben hozhatók létre internetes szolgáltatások a bejegyzés alatt álló J2EE 1.4 specifikációval. A JSR 101 norma az internetes szolgáltatások üzeneteinek megváltozott formátumára összpontosít, az átjárhatóság javítása érdekében. A JSR 109 célja az internetes szolgáltatások J2EE tárolóban való egységes kiaknázásának lehetővé tétele több szolgáltatón keresztül.

Egyéb tulajdonságok

• UML vizuális szerkesztő EJB-hez és Java-hoz, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára az UML jelölést használó J2EE alkalmazások megjelenítését és tesztelését egyetlen, szorosan integrált fejlesztési környezetben. A diagramok segítségével a fejlesztők felismerhetik és kiemelhetik a más szerkesztőkkel nehezen összegyűjthető kódok közötti kapcsolatokat.
• Képes oldalak megjelenítése a népszerű vezeték nélküli normák alapján. A WebSphere Studio vizuális térképet kínál mobiltelefonok, hordozható- és egyéb általános vezeték nélküli szabványokhoz (WML-Wireless Markup Language és CHTML-Compact HyperText Markup Language) készült eszközök számára.
• A BEA WebLogic platform számára kizárólagossá tett eszközökkel szemben képes J2EE alkalmazások megalkotására, tesztelésére és kiaknázására BEA WebLogic V6.1 és a V7.0 környezetben.
• Nagyobb sebesség az Eclipse V2.1 frissített támogatásával, amely csökkenti az indításhoz szükséges időt és 15-20%-kal kevesebb memóriát igényel a programozáshoz, a tesztalkalmazásokhoz, a felhasználóifelület-intenzív fejlesztésekhez és az EJB kiaknázásához.

A WebSphere Studio támogatja a Linux és Windows környezetben való fejlesztéseket és azonnal használható a WebSphere összes konfigurációjával, beleértve a WebSphere Application Server – Express-t is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés