Connect with us

technokrata

WebSphere Studio internetes alkalmazások fejlesztéséhez

Laptop

WebSphere Studio internetes alkalmazások fejlesztéséhez

Az IBM új, a fejlesztést lassító időigényes feladatokat automatizáló szoftverfejlesztő eszközei.

Legyen szó középvállalatok egyéni fejlesztőiről vagy fejlett vállalati alkalmazásokat készítő csoportokról, az IBM új eszközei felgyorsítják a tranzakciós alkalmazások létrehozását, kiaknázását és tesztelését, valamint az online szolgáltatásokon alapuló, J2EE környezetben üzemeltetett honlapok működését.

Napjainkban az internetes fejlesztők órákat töltenek el olyan másodlagos feladatokkal, mint például a különböző oldalak frissítése, a honlapok közötti hiperhivatkozások cseréje, vagy a kód hibáinak keresése. A probléma még összetettebb lehet, ha a cég honlapjának tartalmát egy felvásárlás után gyorsan integrálni kell az anyavállalat honlapjába. Az adatmozgatás, a céges fejlécek cseréjének vagy a logók eltávolításának munkaigényes folyamata hetekkel késleltetheti az átalakított honlap elindítását. Az IBM kifejlesztette az iparág első olyan eszközeit, amelyek automatizálják e folyamat nagy részét, így a fejlesztők automatikusan frissíthetik a honlapok közötti információkat, egyben átemelhetnek teljes hivatkozás-csoportokat az oldal valamely másik pontjára és végrehajthatják az internetes alkalmazások teljes hibakeresését, beleértve a böngészőben futó VisualBasic és JavaScript kódokat is.

Ezek az eszközök az első olyan – vezető szolgáltató által kifejlesztett – alkalmazások, amelyek támogatják a legújabb Web Services Interoperability Organization (WS-I) szabványt, a WS-I Basic Profile 1.0-t, amely kivitelezési útmutatást ad az alapvető internetes alkalmazások sajátságainak integrálására az átjárható szolgáltatások kifejlesztése érdekében. A WebSphere Studio automatikus üzenetet küld, ha az adott internetes szolgáltatás nem egyezik a profillal, a fejlesztők pedig ˝varázslók˝ segítségével kódot generálhatnak és könnyedén ellenőrizhetik a szolgáltatás és a profil összehangoltságát.

Az IBM autonóm számítástechnikai kezdeményezésének legújabb lépéséről van szó, amelyben a szervezett ˝okos˝ számítástechnikai összetevők hálózata azt és akkor nyújtja az ügyfélnek, amire és amikor neki erre szüksége van, minimális szellemi vagy fizikai erőfeszítés ellenében. A WebSphere Studio új eszközei autonóm tulajdonságokat hoznak a fejlesztési folyamat unalmas lépéseinek automatizálásával, melyekhez ezután nem lesz szükség emberi munkaerőre, így a fejlesztők az alkalmazások megalkotására és kiaknázására koncentrálhatnak.

A WebSphere Studio V5.1 új automatizált elemei

• Új, könnyen kezelhető sablonokkal ellátott honlaptervező, amely a honlap több oldalának egyidejű frissítését teszi lehetővé anélkül, hogy a változtatásokat egyenként kellene felvinni. Például a B2B irodai termékeket forgalmazó oldal frissítheti a sablon címsorát és hozzáadhatja a ˝Megrendel˝ gombot, majd automatikusan oldalak százain hajthatja végre ezt a változtatást. Esetleg a fejlesztő kiemelheti a honlap valamely szekciójának összes oldalát – például a B2B ügyfelek részére papírtermékekét – és a művelet automatikus frissítésével átteheti őket a B2C szekcióba.
• Az alkalmazás hálózati használatbavétele után felmerülő, a működést akadályozó problémák előrejelzésének képessége. A WebSphere Studio jelentést készít, amely kiiktatja a találgatást a szükséges kapacitás meghatározásakor. Valamely banki alkalmazáson dolgozó fejlesztő különféle tesztforgatókönyvek futtatása nélkül pontosan előrejelezheti, hogy mekkora szerverre vagy adatbázisra lesz szüksége.
• A WebSphere Application Server alkalmazások hibakereső módban való futtatásának képessége a teljesítmény csökkenése nélkül. Például az új módszer helyettesíti WebSphere Studio azon funkcióját, amely engedélyezi a kódok megváltoztatását és a változások azonnali megtekintését, így mindez lehetővé válik a szerver újraindítása nélkül.
• ˝Drag-and-drop˝ lehetőség felhasználói felületek fejlesztéséhez a WebSphere Studio frissített oldaltervezője segítségével. Ez a frissítés alapot biztosít az idén megjelenő JavaServer Faces (JSF) támogatásához. A JavaServer Faces esetében olyan szabványról van szó, amely egyszerűsíti a felhasználói felületek fejlesztését, tesztelését és kezelését. A WebSphere Studio JSF-támogatása több órás kézi kódolástól fogja megkímélni a fejlesztőket a J2EE-alapú alkalmazások felhasználói felületeinek fejlesztési feladatainak automatizálásával. Például ez az opció automatikusan generálja az adatbázisban már megtalálható meghatározásokon alapuló felhasználói adatbevitel és adat-összekapcsolás kódját.

A WebSphere Studio V5.1 az iparág egyik legnyitottabb fejlesztési környezete, amely a WebSphere Studio lendületére támaszkodva lehetővé teszi a legújabb webes szolgáltatásokra és az Eclipse nyílt forráskódú eszközintegrációs platformra épülő alkalmazások létrehozását. A WebSphere Studio tartalmaz még JSR 101 és JSR 109 kivitelezéseket, amelyek segítségével a WebSphere Studio alatt egyszerűbben hozhatók létre internetes szolgáltatások a bejegyzés alatt álló J2EE 1.4 specifikációval. A JSR 101 norma az internetes szolgáltatások üzeneteinek megváltozott formátumára összpontosít, az átjárhatóság javítása érdekében. A JSR 109 célja az internetes szolgáltatások J2EE tárolóban való egységes kiaknázásának lehetővé tétele több szolgáltatón keresztül.

Egyéb tulajdonságok

• UML vizuális szerkesztő EJB-hez és Java-hoz, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára az UML jelölést használó J2EE alkalmazások megjelenítését és tesztelését egyetlen, szorosan integrált fejlesztési környezetben. A diagramok segítségével a fejlesztők felismerhetik és kiemelhetik a más szerkesztőkkel nehezen összegyűjthető kódok közötti kapcsolatokat.
• Képes oldalak megjelenítése a népszerű vezeték nélküli normák alapján. A WebSphere Studio vizuális térképet kínál mobiltelefonok, hordozható- és egyéb általános vezeték nélküli szabványokhoz (WML-Wireless Markup Language és CHTML-Compact HyperText Markup Language) készült eszközök számára.
• A BEA WebLogic platform számára kizárólagossá tett eszközökkel szemben képes J2EE alkalmazások megalkotására, tesztelésére és kiaknázására BEA WebLogic V6.1 és a V7.0 környezetben.
• Nagyobb sebesség az Eclipse V2.1 frissített támogatásával, amely csökkenti az indításhoz szükséges időt és 15-20%-kal kevesebb memóriát igényel a programozáshoz, a tesztalkalmazásokhoz, a felhasználóifelület-intenzív fejlesztésekhez és az EJB kiaknázásához.

A WebSphere Studio támogatja a Linux és Windows környezetben való fejlesztéseket és azonnal használható a WebSphere összes konfigurációjával, beleértve a WebSphere Application Server – Express-t is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek