Connect with us

technokrata

Országos 3D grafikai pályázat

Laptop

Országos 3D grafikai pályázat

A Design21 Magazin országos 3D grafikai pályázatot hirdet.

Leírás
A pályázat témájáról szóló szavazáson a mechanikus rovar kapta a legtöbb voksot. Miként lehet azonban ezt a feladatot egy történetbe ágyazni? Mit keres az élők sorában egy „mechanikus bogár”, ki készítette, és miért? A Sony fejlesztői, játszótársul a robotkutyának? Esetleg Ferdinand Porsche a harmadik birodalom számára? Ennek a kérdésnek a megválaszolását a kiíró a pályázókra bízzuk.

A pályázat leadásának feltételei

– 3D alkalmazással készített modellről 1024×768-as felbontású állókép, JPG formátumban; maximum három kép küldhető be, ami lehet három külön alkotás, illetve egy alkotásról három különböző kép (a díjazottaknál szükség lesz az eredeti modell beküldésére is)
– maximum 1000 karakter hosszúságú leírás a pályázati anyagról, melynek tartalmaznia kell a felhasznált szoftverek felsorolását, a készítés módját, valamint az alkotás alapgondolatát, tömör mondanivalóját
– a kész alkotásokat egy a szerző nevét, elérhetőségeit, valamint a leírást tartalmazó TXT file-lal együtt egy ZIP file-ba kell csomagolni

A kiírás témakörében pályázni lehet minden olyan, kifejezetten a pályázatra készült, korábban nem publikált alkotással, amely a leadás feltételeinek megfelel, valamint amelynek szellemi tulajdonjoga más személy szerzői és iparjogvédelmi jogát nem sérti. A megvalósításhoz az előre elkészített modelleket tartalmazó programok (ilyennek tekintendők többek között a poser, illetve egyéb beépülő modulok) kivételével bármilyen szoftver és plug-in felhasználható. A fotómodellező alkalmazások és modulok kivételével engedélyezett az előre elkészített textúrák használata, illetve a hangsúlyozottan minimális 2D utómunka. (Az elbírálás során előnyben részesülnek azok a pályamunkák, amelyeknél nem volt szükség ilyen jellegű 2D módosításokra.) A pályázati anyagnál egyéb tartalmi megkötés nincs.

A pályázatok értékelése

A zsűri tagjai

Kaiser Péter – ügyvezető (Studio21 Training Center)
László Marcell – művészeti vezető (Hydromonitor)
Sziklai Attila – leading artist (Digic Pictures)
Zsuffa István – ügyvezető (Black Hole Games)

Az elbírálás szempontjai
– eredetiség, ötlet
– kivitelezés minősége
– képi egység

Eredményhirdetés
Október végén a Design21.hu portálon.

Díjazás
A díjazott munkák alkotói oklevélben, valamint az alábbi díjazásban
részesülnek:
I.Díj: 3ds max 5 szoftver + szabadon választott oktatási modul a Studio21 Training Center kínálatából + 1 éves Design21 magazin előfizetés
II.Díj: Szabadon választott oktatási modul a Studio21 Training Center
kínálatából + 1 éves Design21 magazin előfizetés
III.Díj: Magyar nyelvű 3ds max 5 könyv + 1 éves Design21 magazin előfizetés

Leadás
A pályaműveket legkésőbb október 16. 24:00 óráig kell feltölteni a www.design21.hu honlap „Pályázat” rovatában a megfelelő linkre kattintva. (Az anyag a szerkesztőséghez fog megérkezni, nem lesz publikus.) A ZIP file neve a szerző neve legyen, ékezetes karakterek és szóköz nélkül (például helyes: kissarpad.zip; helytelen: Kis Árpád.zip)

A beküldött pályázatok anyagának szerzői joga a pályázókat illeti meg. A pályázók azonban pályázatukkal elfogadják, hogy a szervezők külön szerzői díjazás nélkül nyilvánosságra hozhatják, többszörösíthetik, kivetíthetik, kiállíthatják, bemutathatják, kinyomtathatják, szerkeszthetik, továbbadhatják és felhasználhatják pályaműveiket, valamint a pályázók nevét, bármilyen formában, bármilyen médiumban a pályázat, illetve további pályázatok népszerűsítése céljából.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle