Connect with us

technokrata

Motorola: túl az 50 milliomodik applikációs processzoron

Laptop

Motorola: túl az 50 milliomodik applikációs processzoron

A Motorola futószalagjáról ma ünnepélyes keretek közt gördült le az 50 milliomodik, hordozható multimédiás eszközökhöz tervezett applikációs processzor.

A vállalat félvezetők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részlege (Semiconductor Product Sector – SPS) már 1995 óta készít processzorokat kézi berendezések számára. A vállalat processzor családjai továbbra is vezető helyet foglalnak el a mobil eszközök piacán. Főbb ügyfelei között olyan cégeket találhatunk, mint a Palm, Sony, Handspring, vagy a Tapwave és a Garmin.

A Motorola i.MX családjába tartozó, ma bemutatott i.MX21 processzora kifinomult videó, képalkotó, konnektivitási és biztonsági funkciókat kínál a multimédiás eszközöknek. A legmodernebb i.MX család nagyságrendi ugrást jelentett teljesítmény szempontjából, mindezt addig nem tapasztalt alacsony energiafelvétel mellett. Az i.MXL processzorral felszerelt PDA például 50-70 napnyi készenléti időt és 6 órányi videó lejátszást biztosít egyetlen 1000 mAh-s akkumulátorral.

“Az elmúlt 8 év alatt az i.MX család a Motorolának már a hatodik generációs applikációs processzora. Mobiltechnológiai és félvezető tapasztalatunk révén az applikációs processzoraink gazdag választékával a fejlesztés élvonalában haladunk. Ennek köszönhetően egyre kijjebb toltuk a mobil eszközök teljesítményhatárait, amik a korábbi egyszerű működéstől így ma az egészen komplex multimédiás applikációkig jutottak el” – mondta Franz Fink, a Motorola SPS Mobile Systems Group ügyvezetője, a vállalat alelnöke. “Az i.MX-szel az ideális kombinációt valósítottuk meg: teljesítmény és strapabírás. A chip tervezése révén a mobil világ alkalmazásainak széles skáláját képes kiszolgálni, mindezt úgy, hogy közben az akkumulátor tovább bírja.”

A Motorola i.MX processzor családja az ARM9R technológián alapul, ami a fejlesztőknek egy széles platform megoldást kínál. Az i.MX processzorok integrált szoftvereket és kész referencia terveket kínálnak, ezzel is gyorsítva az újgenerációs mobil kommunikációs termékek fejlesztését.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek