Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fontos műszaki mérföldkőnél a Serial ATA II munkacsoport

Laptop

Fontos műszaki mérföldkőnél a Serial ATA II munkacsoport

A Soros ATA II Munkacsoport, amely a soros ATA szilícium, kábel/kapcsoló rendszerek, tárolóeszközök és rendszerek meghatározásán, tervezésén és elfogadásán dolgozó vállalatok független csoportja, három továbbfejlesztett specifikációról adott hírt, melyek célja, hogy felgyorsítsák a soros ATA termékek fejlesztését és megjelenését az asztali és hordozható számítógépekben, szerverekben és a hálózati tároló piacon.

A digitális, port sokszorozók és port választók (Digital, Port Multiplier, Port Selector) specifikációi megfelelnek a tárolóeszköz gyártó iparág követelményeinek, egyben jelzik a soros ATA gyors elterjedését.

˝Csoportunk figyelme arra összpontosul, hogy biztosítsuk a soros ATA termékek fejlesztéséhez és elfogadásához szükséges műszaki és technológiai összetevőket˝ – mondta Knut Grimsud, a Soros ATA II Munkacsoport, elnöke, az Intel főmérnöke. ˝Sikerült a saját magunk számára meghatározott időn belül megalkotni a specifikáció alapjait, mely újabb képességekkel ruházza fel a fejlesztés alatt álló, később piacra kerülő termékeket. Az Intel fejlesztői Fórum ideális keretet szolgáltat arra, hogy az ipart tájékoztassuk eredményeinkről˝.

A Soros ATA 1.0 termékeket nagy számban értékesítik és a SATA hihetetlen ütemű terjedésével segíti az elfogadottságot a Soros ATA termékszegmensekben. A Soros ATA II az erős Soros ATA alapjaira épülve, újabb képességekkel kiegészülve, beleértve a következő generációt jelző sebességet, ami a technológiai fejlődés következő lépése, egyben növeli a Soros ATA tárolási megoldások értékét.

Digital 1.1
Amint azt a Soros ATA Munkacsoport bejelentette, a Soros ATA Digital 1.1 specifikációja az alábbi fejlesztésekkel bővült:
– Aszinkron jelvisszaállítás biztosítva a visszaállást jelvesztés esetén vagy üzem közbeni bedugásnál történő kommunikációban.
– Aszinkron jelzés az ATAPI eszközök felé, ezáltal a gazdának nem kell folyamatosan ellenőriznie a médiumok jelenlététében bekövetkező változásokat.
– Sorbanállás optimalizálása, ami lehetővé teszi további parancsok kiadását hosszú adatátvitel alatt is.
– Az eszközkonfiguráció kialakítása olyan, hogy az OEM kikapcsolhassa a nem megfelelő SATA-specifikus funkciókat a merevlemezben.
– Rés-eszköz megfelelés a SAF-TE és SES menedzsment protokollokhoz.
– I2C processzor a gyors inicializálást azáltal teszi lehetővé, hogy a gazdának nem kell az I2C címek között keresnie egy processzor megtalálásához.

Port Multiplier 1.1
A Soros ATA II Port Multiplier 1.0 specifikációja annak módját határozza meg, ahogy egy SATA gazdát több eszközhöz kapcsolni. A Port Multiplier eszközök nagy számával egyetlen gazda-kapcsolatot hoz létre, ezáltal csökken a kábelkötegezés és javul a légáramlás a SATA tároló alrendszerekben. A Port Multiplier 1.1 specifikáció átvette a Digital 1.1 aszinkron értesítésre vonatkozó specifikációját, lehetővé téve, hogy a port sokszorozó jelezze a gazdának, ha egy eszközt a portból bedugtak vagy kihúztak. A fejlesztett specifikációnak köszönhetően a gazdának nem kell magának keresnie, hogy egy eszközt csatlakoztattak vagy kihúztak-e.

Port Selector 1.0
Az IDF alkalmával bejelentett harmadik specifikáció a port választóé, amely lehetővé teszi, hogy két külön gazda-port csatlakozzon egyazon eszközhöz, létrehozva ezáltal egy redundáns kapcsolatot. A Port Selector 1.0 a RAID, NAS és a lemez-lemez jellegű back-up megoldások alapvető építőeleme a gyártók számára, amellyel lehetségessé válik a teljesen redundáns tárolási topológia. Egyéb képességei az alábbiak:
– In-band vagy protokoll-alapú kontroll, elkerülve azt, hogy további jelek kerüljenek a jelforrás és a cél közötti kapcsolatba.
– Oldalsávi jeltovábbítás egyszerű illesztőfelületet biztosítva harmadik-felek eszközeinek ellenőrzéshez. (pl. enclosure services processzor).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés