Connect with us

technokrata

Fontos műszaki mérföldkőnél a Serial ATA II munkacsoport

Laptop

Fontos műszaki mérföldkőnél a Serial ATA II munkacsoport

A Soros ATA II Munkacsoport, amely a soros ATA szilícium, kábel/kapcsoló rendszerek, tárolóeszközök és rendszerek meghatározásán, tervezésén és elfogadásán dolgozó vállalatok független csoportja, három továbbfejlesztett specifikációról adott hírt, melyek célja, hogy felgyorsítsák a soros ATA termékek fejlesztését és megjelenését az asztali és hordozható számítógépekben, szerverekben és a hálózati tároló piacon.

A digitális, port sokszorozók és port választók (Digital, Port Multiplier, Port Selector) specifikációi megfelelnek a tárolóeszköz gyártó iparág követelményeinek, egyben jelzik a soros ATA gyors elterjedését.

˝Csoportunk figyelme arra összpontosul, hogy biztosítsuk a soros ATA termékek fejlesztéséhez és elfogadásához szükséges műszaki és technológiai összetevőket˝ – mondta Knut Grimsud, a Soros ATA II Munkacsoport, elnöke, az Intel főmérnöke. ˝Sikerült a saját magunk számára meghatározott időn belül megalkotni a specifikáció alapjait, mely újabb képességekkel ruházza fel a fejlesztés alatt álló, később piacra kerülő termékeket. Az Intel fejlesztői Fórum ideális keretet szolgáltat arra, hogy az ipart tájékoztassuk eredményeinkről˝.

A Soros ATA 1.0 termékeket nagy számban értékesítik és a SATA hihetetlen ütemű terjedésével segíti az elfogadottságot a Soros ATA termékszegmensekben. A Soros ATA II az erős Soros ATA alapjaira épülve, újabb képességekkel kiegészülve, beleértve a következő generációt jelző sebességet, ami a technológiai fejlődés következő lépése, egyben növeli a Soros ATA tárolási megoldások értékét.

Digital 1.1
Amint azt a Soros ATA Munkacsoport bejelentette, a Soros ATA Digital 1.1 specifikációja az alábbi fejlesztésekkel bővült:
– Aszinkron jelvisszaállítás biztosítva a visszaállást jelvesztés esetén vagy üzem közbeni bedugásnál történő kommunikációban.
– Aszinkron jelzés az ATAPI eszközök felé, ezáltal a gazdának nem kell folyamatosan ellenőriznie a médiumok jelenlététében bekövetkező változásokat.
– Sorbanállás optimalizálása, ami lehetővé teszi további parancsok kiadását hosszú adatátvitel alatt is.
– Az eszközkonfiguráció kialakítása olyan, hogy az OEM kikapcsolhassa a nem megfelelő SATA-specifikus funkciókat a merevlemezben.
– Rés-eszköz megfelelés a SAF-TE és SES menedzsment protokollokhoz.
– I2C processzor a gyors inicializálást azáltal teszi lehetővé, hogy a gazdának nem kell az I2C címek között keresnie egy processzor megtalálásához.

Port Multiplier 1.1
A Soros ATA II Port Multiplier 1.0 specifikációja annak módját határozza meg, ahogy egy SATA gazdát több eszközhöz kapcsolni. A Port Multiplier eszközök nagy számával egyetlen gazda-kapcsolatot hoz létre, ezáltal csökken a kábelkötegezés és javul a légáramlás a SATA tároló alrendszerekben. A Port Multiplier 1.1 specifikáció átvette a Digital 1.1 aszinkron értesítésre vonatkozó specifikációját, lehetővé téve, hogy a port sokszorozó jelezze a gazdának, ha egy eszközt a portból bedugtak vagy kihúztak. A fejlesztett specifikációnak köszönhetően a gazdának nem kell magának keresnie, hogy egy eszközt csatlakoztattak vagy kihúztak-e.

Port Selector 1.0
Az IDF alkalmával bejelentett harmadik specifikáció a port választóé, amely lehetővé teszi, hogy két külön gazda-port csatlakozzon egyazon eszközhöz, létrehozva ezáltal egy redundáns kapcsolatot. A Port Selector 1.0 a RAID, NAS és a lemez-lemez jellegű back-up megoldások alapvető építőeleme a gyártók számára, amellyel lehetségessé válik a teljesen redundáns tárolási topológia. Egyéb képességei az alábbiak:
– In-band vagy protokoll-alapú kontroll, elkerülve azt, hogy további jelek kerüljenek a jelforrás és a cél közötti kapcsolatba.
– Oldalsávi jeltovábbítás egyszerű illesztőfelületet biztosítva harmadik-felek eszközeinek ellenőrzéshez. (pl. enclosure services processzor).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle