Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terjeszkedik a Matáv: kistelepülési ADSL-fejlesztések

Laptop

Terjeszkedik a Matáv: kistelepülési ADSL-fejlesztések

A Matáv tovább bővíti a 2003. júniusában indított kistelepülési ADSL-programjaiba bekapcsolt települések körét. Az ADSL-előfizetések száma mára már meghaladta a 70.000-et, a kistelepülési ADSL-program keretében regisztrált igények száma pedig túllépte a 900-at.

Az ADSL-szolgáltatás egyre több városban, illetve nagyobb településen vált elérhetővé, s a tervek szerint szeptember végéig összesen mintegy 106 településen lesz hozzáférhető. A Matáv készített egy listát, amelyen mintegy 800 olyan, a Matáv szolgáltatási területén fekvő kistelepülés neve szerepel, ahol megteremthető az ADSL-szolgáltatás műszaki feltétele.

Meghatározott előfizetői szám elérése esetén a Matáv garanciát vállal arra, hogy ezeken a településeken a jelentkezőknek lehetővé teszi a szolgáltatás igénybevételét. Az első ütemben – június 23-tól – 42 kistelepülés lakói regisztrálhatták igényüket a Matáv honlapján található www.adsl.matav.hu címen. Rövid idő alatt így érte el a “küszöböt” Martonvásár, Leányfalu és Ceglédbercel. A meghirdetésre kerülő települések listája folyamatosan bővül, a második ütemben – augusztus végéig – újabb 76 kistelepülés került fel a listára.

A Matáv kiemelten fontos célja, hogy a villámgyors szélessávú Internet-elérést kínáló ADSL-szolgáltatás minél rövidebb időn belül elérhetővé váljon szolgáltatási területének jelentős részén. Ezért a 2003. III. negyedévi fejlesztéseket követően a Matáv új módszert vezet be. Abban az esetben, ha egy-egy településről előre meghatározott számú igény érkezik, a Matáv ennek megfelelően felgyorsítja az adott területen az ADSL-szolgáltatás elérhetővé tételét.

Kocsis Ferenc, a Lakossági Szolgáltatások Üzletág Adatátviteli szolgáltatások iroda vezetője elmondta, ezzel a teljesen új módszerrel a leendő előfizetők lehetőséget kapnak a beruházás felgyorsítására, így az adott helyszínen mutatkozó kereslet közvetlen hatással van az adott helyszínen a szolgáltatás elérhetőségére. Tehát azokról a helyszínekről is érdemes az igényeket beadni, amelyek nem szerepelnek a kistelepülési program keretében meghirdetettek között.

A www.adsl.matav.hu-n történő regisztráció első lépéseként az ügyfelek kiválaszthatják, hogy mely Internet-szolgáltatótól kívánják igénybe venni a szolgáltatást. A regisztráció további feltételeiről a választott Internet-szolgáltatónál tájékozódhat az ügyfél. A Matáv a szerződött Internet-szolgáltatók részére nagykereskedelmi alapon biztosítja az ADSL-szolgáltatást, akik egyéni és üzleti ügyfeleiknek biztosítják a regisztrációs lehetőséget. A regisztrációhoz szükség van a névre, telepítési címre, a Matáv vezetékes telefonszámra és ügyfélszámra, amelyre az ügyfél az ADSL-hozzáférést meg szeretné rendelni. Egy telefonszámra csak egy regisztrációt fogadnak el, illetve ISDN esetén csak a vezérszámra vonatkozó megrendelést tekintik érvényesnek.

A Matáv a program keretében egyik Internet-szolgáltatót sem részesíti előnyben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés