Connect with us

technokrata

Terjeszkedik a Matáv: kistelepülési ADSL-fejlesztések

Laptop

Terjeszkedik a Matáv: kistelepülési ADSL-fejlesztések

A Matáv tovább bővíti a 2003. júniusában indított kistelepülési ADSL-programjaiba bekapcsolt települések körét. Az ADSL-előfizetések száma mára már meghaladta a 70.000-et, a kistelepülési ADSL-program keretében regisztrált igények száma pedig túllépte a 900-at.

Az ADSL-szolgáltatás egyre több városban, illetve nagyobb településen vált elérhetővé, s a tervek szerint szeptember végéig összesen mintegy 106 településen lesz hozzáférhető. A Matáv készített egy listát, amelyen mintegy 800 olyan, a Matáv szolgáltatási területén fekvő kistelepülés neve szerepel, ahol megteremthető az ADSL-szolgáltatás műszaki feltétele.

Meghatározott előfizetői szám elérése esetén a Matáv garanciát vállal arra, hogy ezeken a településeken a jelentkezőknek lehetővé teszi a szolgáltatás igénybevételét. Az első ütemben – június 23-tól – 42 kistelepülés lakói regisztrálhatták igényüket a Matáv honlapján található www.adsl.matav.hu címen. Rövid idő alatt így érte el a “küszöböt” Martonvásár, Leányfalu és Ceglédbercel. A meghirdetésre kerülő települések listája folyamatosan bővül, a második ütemben – augusztus végéig – újabb 76 kistelepülés került fel a listára.

A Matáv kiemelten fontos célja, hogy a villámgyors szélessávú Internet-elérést kínáló ADSL-szolgáltatás minél rövidebb időn belül elérhetővé váljon szolgáltatási területének jelentős részén. Ezért a 2003. III. negyedévi fejlesztéseket követően a Matáv új módszert vezet be. Abban az esetben, ha egy-egy településről előre meghatározott számú igény érkezik, a Matáv ennek megfelelően felgyorsítja az adott területen az ADSL-szolgáltatás elérhetővé tételét.

Kocsis Ferenc, a Lakossági Szolgáltatások Üzletág Adatátviteli szolgáltatások iroda vezetője elmondta, ezzel a teljesen új módszerrel a leendő előfizetők lehetőséget kapnak a beruházás felgyorsítására, így az adott helyszínen mutatkozó kereslet közvetlen hatással van az adott helyszínen a szolgáltatás elérhetőségére. Tehát azokról a helyszínekről is érdemes az igényeket beadni, amelyek nem szerepelnek a kistelepülési program keretében meghirdetettek között.

A www.adsl.matav.hu-n történő regisztráció első lépéseként az ügyfelek kiválaszthatják, hogy mely Internet-szolgáltatótól kívánják igénybe venni a szolgáltatást. A regisztráció további feltételeiről a választott Internet-szolgáltatónál tájékozódhat az ügyfél. A Matáv a szerződött Internet-szolgáltatók részére nagykereskedelmi alapon biztosítja az ADSL-szolgáltatást, akik egyéni és üzleti ügyfeleiknek biztosítják a regisztrációs lehetőséget. A regisztrációhoz szükség van a névre, telepítési címre, a Matáv vezetékes telefonszámra és ügyfélszámra, amelyre az ügyfél az ADSL-hozzáférést meg szeretné rendelni. Egy telefonszámra csak egy regisztrációt fogadnak el, illetve ISDN esetén csak a vezérszámra vonatkozó megrendelést tekintik érvényesnek.

A Matáv a program keretében egyik Internet-szolgáltatót sem részesíti előnyben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle