Connect with us

technokrata

Folytatódik a Make a Connection – Kapcsolódj be! program Magyarországon

Laptop

Folytatódik a Make a Connection – Kapcsolódj be! program Magyarországon

A Nokia újabb két éven át támogatja az ifjúsági közösségépítő kezdeményezést. Az első év sikerei alapján Kálid Artúr színművész csatlakozott a programhoz.

A Nokia és a DIA bejelentette, hogy Magyarországon további két évre meghosszabbítja a Make a Connection – Kapcsolódj be! ifjúsági civil közösségépítő programot. Az első év sikereit fémjelzi, hogy a magyar színjátszás egyik fiatal tehetsége, Kálid Artúr is csatlakozott az ifjúsági programsorozathoz.

Magyarország 2002 őszén csatlakozott az International Youth Foundation (IYF) és a Nokia egész világra kiterjedő Make a Connection programjához. A magyar program védnöke Dr. Göncz Kinga, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára elmondta: „A társadalom számára kiemelkedően fontos érték, hogy vannak fiatalok, akik önkéntes munkával aktívan segítik szűkebb közösségüket. A Nokia kezdeményezése és az első év eredményei igazolják, hogy a civil értékek erősítése nélkülözhetetlen a társadalmi szolidaritás kialakulásához. Nagyon örülök, hogy a program az elkövetkezendő két évben is folytatódik.”

A program első éve során a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány irányításával 22 önkéntes csoport kezdte meg munkáját. A csoportok képzésben részesültek többek között a projekt menedzsment, csapatépítés, és az adománygyűjtés terén, emellett támogatásért pályázhattak saját közösségük hasznára váló projektek megvalósításához. Az első évben a támogatást 21 különböző projekt nyerte el, köztük szerepel egyebek mellett a Tapolcai Musical Színpad drogellenes színdarabjának támogatása és a fiatal debreceni lakásotthonos gyerekek segítése is.

„A program 2002-es elindítása óta több mint 600 önkéntes dolgozott több tízezer órát annak érdekében, hogy az ország tizenhárom városában és községében hozzájárulhasson közösségének fejlődéséhez.” – mondta Pethe Zsolt, a DIA programigazgatója. „A tavalyi év sikerét alapul véve a DIA a 2003-2004-es iskolai évben több mint tízezer fiatalt szeretne elérni a magyarországi Make a Connection programmal. Az első év legfontosabb alkotóelemeinek megőrzése mellett szervezetünk új programokat is indít, így például a Kapcsolatok a közösségért képzést, a Fiatalok Tanácsadói Csoportját, illetve a Civil percek kezdeményezést. Az újabb két regionális koordinátor által indítandó program országszerte még több közvetlen támogatást biztosíthat a program fiatal magyar résztvevői számára.”

Magyar filmes diákok nyerték meg a Make a Connection video 3. díját
Magyar filmes diákok vehették át ma a Make a Connection program nemzetközi ACTION! Videoversenyének 3. díját. Az 1.300.000 forint összegű filmforgatási költség mellett a négy magyar fiatal filmes 250.000 forint pénzjutalmat, és egy-egy Nokia 3650 videokamerás mobilkészüléket vehetett át. A díjnyertes filmért – melyben a saját szemszögükből mesélik el a Make a Connection-Kapcsolódj be! történetet – járó díjat Martin Sandelin, a Nokia vállalati marketingért felelős alelnöke adta át.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle