Connect with us

Hirdetés

technokrata

GRID Szakmai Nap 2003

Laptop

GRID Szakmai Nap 2003

A korszerű tudományos kutatás egyre nagyobb igényeinek kielégítése csak a meglévő erőforrások összekapcsolása és hatékony, aktuális igények szerinti átcsoportosításával és felhasználásával lehetséges. A Grid technológia pontosan ezt a célt szolgálja.

A Magyar GRID Kompetencia Központ 2003. szeptember 24-én GRID Szakmai Napot tart (cím: SZTAKI, Budapest, XI. Kende u. 13.).

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda 2003. március 14-én írta alá a Magyar GRID Kompetencia Központ (MGKK) Konzorciumi szerződését.

A GRID, az alapító intézmények több éves együttműködésének, kutatásainak és fejlesztői munkájának eredményeként lehetővé teszi nagy volumenű számítástechnikai feladatok elvégzését a világ bármely pontján található különböző típusú és kapacitású számítógépek eseti összekapcsolásával.

A technológia lényege egy olyan többrétegű szoftver rendszer, amely az Interneten elérhető erőforrások (számítógépek, számítógépfürtök, tárolórendszerek, mérőberendezések stb.) igény szerinti elérését és használatát biztosítja a felhasználók számára. Ehhez biztosít felhasználói felületeket, erőforrás információs rendszert, erőforrásbrókert, erőforrás lefoglalást és allokálást, jogosultságvizsgálatot, job- és workflow-kezelést, hibatűrést stb.

A szakmai napon többek között Wolfgang Boch (EU Bizottság) tart előadást az Európai IST Grid kutató központról, majd Miron Livny (Wsconsin-Madison-i Egyetem) A Grid számítógép hálózatokról beszél, akit Stefán Péter (NIIFI) követ A magyar KlaszterGrid infrastruktúra: Célok és eredmények című összefoglalójával.

Kacsuk Péter (SZTAKI and NIIFI) A magyar SzuperGrid Projekt eredményeiről beszél a szakmai nap keretében, amelyet a JiniGrid: a dinamikus, szolgáltatásközpontú Grid környezet témájú előadás követ Juhász Zoltán (Veszprémi Egyetem) vezetésével. Debreczeni Gergely (RMKI) a GRID telepítés a KFKI RMKI-nél: az LSG-1 installálásáról tart előadást.

A délutáni szekcióban KlaszterGrid, SzuperGrid, JiniGrid, és LHC Grid demonstrációk láthatók.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés