Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az USB videoeszközök specifikációjának első verziója

Laptop

Megjelent az USB videoeszközök specifikációjának első verziója

Az USB Implementers Forum a videó streaming eszközök USB interfészére vonatkozó specifikációt jelentetett meg.

A specifikáció (USB Videó Készülék Osztály Specifikáció 1.0 – USB Video Device Class Specification 1.0), mint szabvány alapján a független hardverszállítók USB streaming videóeszközöket készíthetnek, az operációs rendszerek gyártóinak ugyanakkor elegendő egyetlen illesztőprogramot kifejleszteniük az eszközosztályhoz.

Az USB-IF készülék munkacsoportja által kifejlesztett specifikáció az egy- és többfunkciós készülékek – ár és bonyolultság szempontjából – minden kategóriájában alkalmazható. A szabvány videóformátum-semleges, ugyanakkor a stream-alapú videóformátumokat (MPEG2 és MPEG4) és a frame-alapúakat egyaránt támogatja, beleértve a tömörítetlen, az MJPEG és a DV formátumokat is.

A specifikációból fakadó előnyök a legkülönfélébb eszközökben hasznosíthatók, a legegyszerűbb webkameráktól a minden extrával felszerelt digitális videókamerákig, a mágnesszalagos egységektől a TV-hangolóegységekig – alapvetően minden olyan eszközben megjelenhetnek, amely videójeleket közvetít. A készülékfejlesztés első szakasza PC-kamerákra, digitális fényképezőgépekre és digitális kézi kamerákra terjed ki.

Az USB 2.0 által nyújtott nagy sávszélességnek, illetve az USB videóeszközök osztályára vonatkozó specifikáció megjelenésének köszönhetően a felhasználók bővíthető és nagyszerű élményeket nyújtó digitális megoldáshoz juthatnak hozzá, mégpedig számos szórakoztatóelektronikai cikkben – jelentette ki Shinichi Hatae, a Canon képkommunikációs fejlesztési részlegének igazgatója. A Canon meggyőződése szerint az USB interfész és a videó eszközosztály kombinációja gyorsan megjelenik minden szórakoztatóelektronikai termékben, könnyű csatlakoztathatóságot, illetve tökéletesített videójel-közvetítést biztosítva és a személyi számítógépek felé.

Jeff Ravencraft, az USB-IF elnöke és az Intel Technology Initiatives igazgatója hozzátette: Az a korszerű lehetőség, hogy USB interfészen keresztül könnyen és gyorsan tudunk videojeleket közvetíteni, elősegíti az USB interfész fogyasztói elektronikai ágazatban való elterjedését, továbbá javítja a fogyasztói elégedettséget, egyszerűsíti a készülékek használatát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés